MENÜ

Penaltılarda Malatya güldü

Abone Ol Google News

İzmir’de yarı finale çıkma mücadelesi taktiksel anlamda bir 90 dakikaya sahne oldu. İlk maçı Malatya’da 1-0 kazanan konuk ekip, Göztepe karşısında golü yediği 73 dakikaya kadar hatasız oynadı.

Haberin Devamı

Tamer Tuna’nın ikinci kez Göztepe’nin başına dönmesi tabii ki takımı olumlu etkilemişti. Ancak maça baktığımızda bu bir puan maçı değil bir kupa maçı oynuyoruz anlayışıyla takımını yönetti Tamer Tuna.

Gerçekten iki takımda da öncelik gol yememekti. Ama Göztepe özellikle gol yemeden atacağı bir golün kıymetini bilircesine sabırlı oynadı.

Aslında ilk yarıda az pozisyon az üretim vardı. Taktik disiplini ancak birebir geçişlerle sağlayabilirsiniz. Göztepe’de kanatlarda oynayan Serdar ve Yasin bu konuda patinaj yaptılar.

Dün gece Malatyaspor kadrosunda eksiklerin çokluğu Erol Bulut’un elini zayıflatmıştı. Maç için ısınırken stoper Murat Akça da sakatlandı. Özellikle savunma hattı ilk defa bir araya gelen bir dörtlüydü. Buna rağmen konuk ekip, rakibe şans tanımadı ilk yarıda.

İkinci yarı risklerin alındığı, oyuncu hamlelerinin yapıldığı bölümdü.

Haberin Devamı

Beceriye kaldı fakat...

Göztepe önce Alpaslan’ın yerine Borges’i, sonra da Yasin’in yerine Jerome’u aldı. Bu hamlelerden kısa bir süre sonra da golü bulan taraf Göztepe’ydi.

Guilherme’nin, Serdar’a faul yaptığını işaret eden Serkan Çınar, Göztepe lehine bir serbest atış verdi. Tartışılır bir karardı ki Malatyaspor’la oyuncular itiraz etti. Bana göre de faul değildi açıkcası. Bu faulü Berkan kullandı, Jerome kafa ile Göztepe’yi 1-0 öne geçirdi.

Dengeler uzatmada da bozulmayınca iki takım içinde dramatik penaltı atışlarına geçildi. Artık son söz bu atışlardaki beceriye kalmıştı.

Gülen taraf Malatyaspor oldu, Göztepe evinde kupaya veda etti.

YORUM YAZ