MENÜ

Ortası yok!

Abone Ol Google News

Bank Asya 1.Lig’in 11. haftası nefesleri kesti, maçların hiçbirinden beraberlik çıkmadı. 7 ev sahibi takım kazanırken, 2 deplaman ekibi sahadan 3 puanla ayrıldı.

Haberin Devamı

Süper Lig ve alt sıralar yarışının kimler arasında geçeceğini anlamaya başladığımız haftalara girdik. Lider ile lig 7.’sinin arasındaki puan farkının 4 olup, sonrasında ise makasın genişlemesi, söylediklerimizin rakamsal olarak karşılığıdır. Geçelim maçlara...

Altay-Samsunspor
Altay’ın hem liderlik kovaladığı hem de iç saha serisini devam ettirmeye çalıştığı bir maçtı. Belki skor olarak tatmin edici olmadı ama özellikle yıllardır Süper Lig’in kapısından dönen bir takımsanız bazen sadece tabelaya bakmalısınız. Genel tabloda sondan 2., dış saha puan cetvelinde ise sonuncu Samsun’da Hüseyin Kalpar’ın işi hiç kolay değil, yalnız bırakılmamalı.

Bucaspor-Giresunspor
Erken yaşadığı krizleri atlatan Buca ile anlık patlamaların takımı Giresunspor’un maçı merak konusuydu. Karadeniz ekibinin sürprize açık potansiyeline evinde hiç yenilmeyen Buca izin vermedi. Galatasaray ile kupa mesaisinin Ege temsilcisini etkilediği de dikkat edilmesi gereken noktalardan. Sahasında genelde rahat sonuçlarla kazanan Buca, bu kez gözle görülür bir sıkıntı yaşadı ama asıl olan kazanmaktı.

Erciyesspor-Boluspor
Bank Asya 1.Lig’in istikrarsız ekiplerinden Kayseri Erciyesspor, ilk kez sahadan iki farklı bir galibiyetle ayrıldı. Üstelik ligin en çok gol yiyen takımlarından biri olmasına ve Boluspor maçının son bölümlerini 9 kişi oynamasına rağmen bunu başarması Lacivert-Siyahlılar için kayda değer bir gelişme. Bolu’da ise kan kaybı sürdü. 3. haftaya ulaşan kazanamama durumunun stresi katlayacak olmasını da göz önüne alırsak Yarenler’in işi daha da zor olacak. Geçen yıllardaki çizgiye ulaşmak için en kısa zamanda iç-dış saha ayrımı yapmadan kayıpları telafi etmeleri gerekir.

Kardemir Karabük-Karşıyaka
Geçen yılın ikinci yarısında başlattığı müthiş çıkışı yeni sezona da taşıyan Kardemir Karabükspor, Karşıyaka maçıyla evini cennete çevirmeyi başardı. Şu ana kadar tek zaafı deplasman kısırlığı olarak göze çarpan Lacivert-Kırmızılılar, tecrübeli hocası Yücel İldiz’in önderliğinde bunun da önüne geçerse kısa sürede ilk 2’ye girebilir. Kaf Kaf ise hayal kırıklığına son veremiyor. Eksiklerini gideremeyen Karşıyaka, şu an için Egeliler içinde en son sırada. Reha Kapsal’ın işi geçen sezondan çok daha zor ama her geçen hafta Süper Lig daha da uzaklaşıyor. Tüm camianın yaşananlardan ders çıkarması lazım.

Kartalspor-Çaykur Rizespor
Onlar bize bu tür sonuçları daha önce de yaşatmıştı. Ancak bu kadarı olmamıştı. Geçen sezonların ilk bölümlerinde hep yarış içinde kalan Kartalspor, bu kez gerçek ortak olmayı başardı. İç sahada 6 maçta 6 galibiyet almak, üstelik bunu Rize ve Buca gibi Süper Lig’deki rakiplerine karşı da başarmak kolay iş değil. Ekonomik sorunları dert etmeden işine bakan futbolcuları, takımı hep hazır tutan hocaları Kadir Özcan’ı, gol krallığına koşan Yakubu’yu bulan yönetim kurulunu kutlamak görevimiz. Umarız 2. yarılardaki düşüşün kader olmadığını kanıtlarlar. İstanbul’da genel bir sorun yaşayan Rize telafisi mümkün bir yara aldı, dünyanın sonu değil.

Konyaspor-Kocaelispor
Kocaelispor gençleriyle, gelecek gördüğü futbolcu topluluğu ile direniyor ama rakip Konyaspor gibi Süper Lig’in en iddialı ekiplerinden biri olunca bu durum skora pek yansımıyor. Her şeye rağmen Yeşil-Beyazlılar’ın ciddiyeti ve iş bilinci takdire değer. Hedef takım olmak kolay değil.

Orduspor-Mersin İ.Yurdu
Mersin, dört maçlık korku geçidinden çıkmış görünüyor. Havasını kaybeden ve toparlanma fırsatlarını değerlendiremeyen Ordu’dan aldığı 3 puanın morali gelecek haftalara da yansıyacaktır. Burada Ordu için bir parantez daha açmak lazım. Kadro zaten ligin favorileriyle yarışacak durumda değil. Bir de kart problemi buna eklenince işler içinden çıkılmaz hal alıyor. Orduspor bu sezon 5 kırmızı kart cezalısı verdi.

Dardanel-Hacettepe
Dış sahada daha başarılı olan Çanakkale Dardanelspor, evindeki ikinci galibiyetini taraftarlarına tattırdı. İki galibiyetle belki her şey düzelmez ama alınan 6 puan hem takımın özgüvenini yükseltti hem de sıralamada terfi ettirdi. Lig yarışı ilerledikçe Dardanelspor’da taşların biraz daha yerine oturacağının sinyalleri oldu bu sonuçlar. Hacettepe ise genç kadrosuyla sıkıntı yaşamamak için direniyor ama daha fazla çalışmaları şart.

G.Antep B.Ş.Bld.-Adanaspor
Kemal Kılıç ile beraber Adanaspor’a adeta sihirli bir el değdi. 4 haftada 10 puan ve bunun 6’sının deplasman olması iyiye işaret. Bir başka nokta ise Turuncu-Beyazlılar’ın gol yeme sorununa çözüm bulmuş olması. Son dört maçta fileleri sadece 2 kez havalandı. O da 2-2 biten Altay deplasmanıydı. Gaziantep Belediye’nin en büyük şansı ise altındaki takımların başarısızlığı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ