MENÜ

Lig yeni başlıyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İlk 3 hafta neredeyse hiçbir takım hazır değildi. Transfer dönemi sona erdi, kadrolar güçlendi. 1461 Trabzonspor’un performans olarak öne çıktığı lig asıl bundan sonra başlıyor. Milli aradan sonra herkesi büyük bir heyecan bekliyor.

Bu ligde iddalı olmak zor, hele ki yeni bir takımla çok daha zor. Bir kere taraftarınız sizden hemen başarı bekliyor. Öte yandan rakipler size karşı diğerlerine oranla daha farklı motive oluyor, deyim yerindeyse bileniyor. Bakın geçen sezon lig başlarken favorilerimiz belliydi ve sürpriz de olmadı, 3 takım da Süper Lig’e çıktı.

Aklın yolu bir!

Ama bu 3 takım içinde özellikle Kayserispor için daha sezon başı herkesin ortak fikri, uzak ara çıkar şeklindeydi. Kayserispor sezon başı biraz sendelese de hedefi tutturdu. Bu sezon biraz daha farklı olacak gibi. Yarışta baktığınızda en az 6 takım ilk 2 için oynayacak, ona göre kadro kurdular. Sanırım burada yerli oyunculardan çok yabancılar belirleyici olacak.

Yabancılara bağlı

Sahada 5 yabancı müsadesi PTT 1. Lig’deki ekiplerin iştahını kabarttı. Ancak bu oyuncuların uyum sorunu var ve bu lig kolay bir lig değil, unutulmamalı. O nedenle elinde iyi yerli olan takımlar yabancı konusunda da yanılmazlarsa işleri kolaylaşır, aksi halde gitti paralar, gitti ümitler.

Favoriler belli

İlk 3 haftaya baktığımızda favori diyebileceğimiz takımlar son dakika golleriyle ya beraberlik aldılar ya da kazandılar. Her takımın üzerinde bir tuttukluk olduğu kesin. Şu bir gerçek ki yenilenmiş kadroların oturması
4-5 haftayı bulur. Yani bu şu demek; milli maç arası hepsine ilaç gibi geldi.

En iyisi 1461

Şu ana kadar, ‘en başarılı takım kim?’ derseniz 1461 Trabzon derim. Hamdi hocanın öğrencileri 2 deplasmandan 6 puan çıkartıp zirvede yerini aldı. Adana Demirspor ise bu hafta, geçen sezonda kazanırken zorlandığı Boluspor’u son dakika golüyle yendi. Diğer şampiyonluk adaylarından Göztepe’yi ipten alan isim son saniyelerde yine Vleminckx oldu. Balıkesir’de ise geçen sezon Süper Lig’e veda eden takımların mücadelesinde Balıkesirspor ev sahibi avantajının iyi kullandı ve Karabükspor’u 2-0’la geçti. Kısaca transfer bitti, lig yeni başlıyor haydi hayırlısı...

YORUM YAZ