MENÜ

Konya, eksikleri aradı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Lens varsa Fenerbahçe var demek açıkçası düşündürücü bir saptama. Milyon Evrolar’a kurulan bir kadronun rakip kalede etkili olmasının bir oyuncuya bağlı olması, kadro planlamasındaki çarpıklığı gösteriyor. Lens sakatlandıktan sonra sonuç aşamasında zorlanan Sarı-Lacivetliler dün Konya’da Hollandalı’nın yaptırdığı penaltıyla ilk yarıyı önde bitirdi. Maça baktığımızda iki takım da önde basarak birbirine fırsat vermedi. Zaten penaltı hariç Fenerbahçe’nin rakip kalede pozisyonu yoktu. Konyaspor ise Vukoviç ve Ali Çamdalı gibi iki önemli ismi aramadı dersek yalan olur.

İlk yarı kısır geçti

Fenerbahçe, kadro olarak Ozan Tufan’ın yokluğunu tolare edebilir ama Konyaspor önemli iki ismi edemez. Nitekim Abdulkerim’in sebebiyet verdiği penaltının, oyuncunun maç eksikliğinden kaynaklandığı bir gerçek. Yani Vukoviç böyle bir pozisyonda daha dikkatli, daha temkinli bir giriş yapardı. İlk yarısı kısır ve sadece mücadeleye dayalı forvetlere göz açtırmamaya çalışan bir anlayış izledik, yani zevk almadık oynanan futboldan...

İstatistiklerde üstün

Aykut Kocaman ikinci yarıya iki ofansif isim Miloseviç ve Bajiç ile başladı. Özellikle stoperden Ali Turan’ı çıkartması ikinci yarıda risk aldığını gösterdi. Orta alandaki ofansif gücüyle Bajiç ve Rangelov ile aradığı golü bulmaktı Kocaman’ın hedefi. Baskılı futbol Konyaspor’un rakip kalede etkili pozisyonlar yakalamasını sağladı. Özellikle 65’ten sonra oyunu iyice rakip sahaya yıkan Konyaspor kanatlardan etkili olmaya çalıştı. 70’te Bülent Yıldırım ceza alanı içinde Skrtel’in eline çarpan topa devam kararı verince, Konyaspor isyan etti.

Kocaman son kozu Meha’yı alıp duran top silahını kullanmayı denedi. Advocaat ise Sow, Alper ve Neustadter’i oyuna sokup orta alanı kalabalık tutarak skoru korumayı hedefledi. Konyaspor belki ikinci yarıda istediği oyunu sahaya yansıttı, istatistik olarak üstünlük sağladı ama skoru değiştiremedi ve evindeki uzun süreli yenilmezlik serisini kaybetti.

YORUM YAZ