MENÜ

Konya 'Beto'na takıldı

Abone Ol Google News

Filipovic, Konyaspor’u öne geçirdi, ancak ikinci yarıda Göztepe fırtınası esti. Yasin skoru eşitledi. Son anlar ise inanılmazdı. Skubic’in penaltısını Beto kurtardı, beyaz noktadan 13. atışın 7.’sini çıkardı. Üstüne bir de Jahovic yüzde yüzü kaçırdı!

Haberin Devamı

Baştan iki takım için de zor bir maç olacağını tahmin ediyorduk, öyle de oldu. İki teknik adam da takımlarını çok iyi bilen ve bildiklerini de takımlarına aktarmış isimler. Her ne kadar Tamer Tuna göreve yeni gelse de birçok oyuncusuyla daha önce çalışmış olması bir nebze işini kolaylaştırıyordu. İlk yarıda maçın hakimi Konyaspor’du. Her zamanki oyun disipliniyle sete dönük futbol tarzını tam olarak uyguladı. Belki çok pozisyon bulamadı ama Göztepe’ye de hiç pozisyon vermedi. Bu tür oyunlarda skoru hatalar belirler. Nitekim Filipovic ile gelen Konyaspor golü de korner atışındaydı. Maçın ikinci yarısı hiç de beklenildiği gibi geçmedi. İlk yarıdan çok farklı, daha etkili bir Göztepe izledik. Puanı daha çok isteyen taraf olarak bunu fazlasıyla sahaya yansıttılar.

Haberin Devamı

Maçın hakkı beraberlik

Skoru hatalar belirler demiştik, öyle de oldu. Konyaspor savunmasının yaptığı hatayı Yasin affetmedi ve takımını klas bir vuruşla beraberliğe taşıdı. Konyaspor’un kollektif futbolunda yıldızlaşan bir isim yoktu. Göztepe’ye gelince yine bireysel bir hata pahalıya patlıyordu. Kadu’nun, Jahovic’e kontrolsüzce girmesinde Abdulkadir Bitigen, VAR’a gidip penaltı noktasını gösterdi. Bence doğru karardı, tekrarını izlediğimizde bileğe net bir darbe vardı. Ancak penaltı canavarı Göztepe kalecisi Beto, Skubic’in atışını kurtarıp Göztepe’yi yenilgiden kurtaran isim olarak yıldızlaştı. Son saniyede Jahovic’in kafa ile kaçırdığı gol ise inanılmazdı. 90 dakikaya oyun olarak bakarsak 1-1 ilk sonuç maçın hakkıydı.

YORUM YAZ