MENÜ

Kartal inanırsa kazanır

Abone Ol Google News

Beşiktaş bu hafta bir anlamda yara sarma maçına çıkacak. Karşılaşmanın önemini futbolculara anlatmaya gerek yok. Sergen Yalçın için motivasyon konuşması bile olmasa da olur. Niye derseniz genel algı Başakşehir karşısında alınan yenilgiden sonra şampiyonluk yarışı pamuk ipliğine bağlı. O nedenle Trabzonspor karşısında alınacak sonuç bir anlamda tamam mı devam mı olacak.

Haberin Devamı

Her ne kadar Başakşehir karşısında iyi oynadık rakip hiçbir şey yapmadı kazandı dense de ben aynı fikirde değilim. Eğer bu fikri doğru kabul edersek bu kadar kötü denilen Başakşehir’i yenemeyen Beşiktaş, Trabzonspor’u nasıl devirecek...

Seyircisi önünde yüzde 51

Yazımın başında dediğim gibi Trabzonspor karşılaşması hem yara sarma, hem yarışa ortak oyla hem de taraftarın tekrar gönlünü alma karşılaşması olacaktır. Evet kendi saha ve seyircisi önünde rakip çok formda ve moralli Trabzonspor’da olsa Sergen Yalçın’ın öğrencilerinin şansı yüzde 51’dir.

Her ne kadar aksayarak bölgelerde olsa Beşiktaş’ta gerçek performanslarının üstüne çıktığında maça damgasını vuracak oyuncu sayısı az da değil. Başta Burak Yılmaz olmak üzere Boateng, Ljajic, Caner ve Gökhan Gönül gibi yıldızlar Beşiktaş’ı zafere taşıyabilir.

Haberin Devamı

Tribünlerin tam desteği şart

Bu maçta tribünlerinde maç sonuna kadar bu oyunculara inanıp arkasında durması gerekli. Çünkü Beşiktaş kulüp olarak çok zor bir dönemden geçiyor o nedenle sportif başarıya fazlasıyla ihtiyacı var. Ligde havlu atmanın bedeli düşünülenden de ağır olur aksi halde...

Özetle bu maç haftayı değil sezonu etkilemesi açısından Beşiktaş adına çok kritik. Kazanır mı? Bence inanırlarsa neden olmasın... Ama Başakşehir maçını acilen kafalarından silmeleri gerek.

YORUM YAZ