MENÜ

İlk 30'a dikkat

Abone Ol Google News

Bu sezon ligde inişli çıkışlı grafik çizen Sivasspor, İstanbul’a moralli geldi. Son maçında Yeni Malatyaspor karşısında iyi futbolunu galibiyetle süslemeyi bildi. Teknik direktör Hakan Keleş sahaya tam anlamıyla ofansif gücü yüksek, yaratıcı oyuncuların dominant olduğu bir kadro çıkarmıştı. Özellikle Douglas sağ önde arkasında genç Fatih Aksoy, ileride Diabete, orta alanda Özer Hurmacı, solda Emre Kılınç’la gol bulmamaları imkansızdı!

Haberin Devamı

Topa sahip olmalı

Nitekim Özer Hurmacı iki nefis asistle maçı çözen isim oldu. Bir teknik adam için her maçın ayrı bir hikayesi vardır. Keleş, Fenerbahçe maçında takımını farklı bir formatta sahaya sürecektir. Karşısında 3 puana şartlanmış rakibi ve tribünde 30 bin taraftarı olacak. Bu baskıya direnmek için topa mümkün olduğunca sahip olmaya çalışıp, alanları daraltarak Fenerbahçe’yi kalesinden uzak tutmaya çalışacaktır. Tabii ki bunu yaparken topu kanatları taşıyıp iki etkili isim Douglas ve Emre Kılınç’la hataya müsait rakip savunmanın arasında gol arayacak Yiğidolar.

Haberin Devamı

Bu istatistiğe dikkat!

Sivasspor, Süper Lig’de Beşiktaş’ın ardından Başakşehir ile birlikte deplasmanda en fazla gol sevinci yaşayan ekip konumunda (19). Ancak bunun bir de diğer yüzü var. Yiğido, 27 golle dış sahada en çok gol yiyen takım unvanına da sahip.

Ön plana kim çıkar?

Douglas’ın sağ kanattaki performansı çok iyi. Ancak deplasmanda işin savunma yönü de önemli. Orta alanda N’Dinga, Hakan Arslan ikilisinin yanına bir savaşçı daha gerekir bu maçta. Sanırım maçın gidişatına göre hamle oyuncusu Kone olacak. Sivasspor açısında kader oyuncusu ise asist ve gol üretkenliği açısından Douglas olur...

Kısa mesaj

Bana göre maçın ilk 30 dakikasında Fenerbahçe’nin baskısını kırabilirse, Sivasspor oyunda dengeyi kurup Kadıköy’den istediğini alarak ayrılabilir. Tabii ki bu hesapları yaparken bir kart sorunu yaşamamalı. Bu analize 11’e 11 üzerinden bakmak gerek.

YORUM YAZ