Her maç zor
Bursa’da maç izlemek bir başka oluyor. Taraftarın müthiş tezahüratı dün gece Mehter Takımı’nın gösterisi ile başladı ve maç sonuna kadar da aynı tempoda sürdü. Ancak karşılaşmaya Bursaspor iyi başlamadı. Antalyaspor öyle bir gol attı ki; şapka çıkartılır. Tita, Bursa savunmasının hücumdan geç dönüşünün cezasını Necati’ye verdiği nefis pasla kesti. Tecrübeli golcü de klasına yakışır bir kafa vuruşu yaptı. Aslında Bursa için Antalyaspor’un oyun anlayışı bir avantajdı.
Haberin Devamı ›
Mehmet Özdilek elindeki kadro yapısının elverişli olması nedeniyle 4-2-4’ü sahada rahatlıkla uyguladı. İşte böyle hücum yapan takım karşısında bol pozisyon bulmalıydı Timsahlar. Ancak ligin boyu kısaldıkça takımdaki şampiyonluk stresi ve baskısı da artıyor. İlk yarıda bunu ev sahibi takımda fazlasıyla gördük. Yeşil-Beyazlılar genelde kanatları çok iyi kullanan bir ekip olarak dikkat çekiyordu, ama son maçlarda rakipler onların bu silahlarını etkisiz hale getirmeyi başardı.
Tabii ki bu oyun sisteminde Bursaspor, Turgay’ın eksikliğini de fazlasıyla hissetti. Çok hızlı başlayan ve ilk 15 dakikaya iki gol sığan maçta risk alan iki takım da ikinci yarıda skoru bozmak için müthiş bir efor sarfetti. Bursa’nın dün gece zorlanmasının en büyük nedeni ise orta alanda isteneni yapamamasıydı. Antalyaspor’da Jedinak ile Ertuğrul ikilisi, Bursalı oyunculara hem hücumda hem de savunmada üstünlük sağladı. Ertuğrul Sağlam maçın stresinden olsa gerek kulübesine başvurmakta gecikti diyordum ki, Ergiç’i alıp yerine Bekir Ozan’ı soktu. Timsahlar böylece dengeyi sağladı. Artık oyunun son 20 dakikasında hücumdan çok savunmayı ve skoru korumayı hesaplayan Antalyaspor karşısında tüm hücum silahlarını kullanan Bursaspor Ömer Erdoğan ile zafer golüne ulaşıp, bu zor geceyi mutlu kapattı. Gecenin kazananı ve kazandıranı taraftardı. İşte 12. adam olmak böyle bir şey.