MENÜ

Hamleler boşa çıktı

Abone Ol Google News

Derbi mücadelesinin başlangıcına bakarsak kazanmaya şartlanmış Galatasaray gergindi. Bunun etkisini orta alanda çok rahat bir şekilde görmek mümkündü. Özellikle iki stoper, Marcao ile Luyindama’nın potansiyel hata ihtimaline karşı orta saha oyuncularının hücumdan çok savunmayı düşünmesi ev sahibi olarak Galatasaray‘dan beklenen iç saha baskısının oluşmasını engelledi. Zaten ilk gollük şutun 22. dakikada gelmesi bunun göstergesiydi. İlk yarıda Fenerbahçe, Kadıköy’de oynar gibi rahattı. Baskıyı, Vedat Muriç ile başlatıp disiplinli bir şekilde uyguladı ve rakibe sadece uzaktan şut şansı verdi. Fenerbahçe buna karşılık oyun anlayışıyla hücum da da önemli gol pozisyonları buldu. Karşılaşmanın ikinci yarısı açıkcası hamlelerin boşa çıktığı, karşılık bulmadığı bir devre oldu. Heyecanın arttığı ender anlardan birinde Falcao’nun sayılmayan golü aslında bir mesajdı. Kolombiyalı yıldız pozisyon bulduğunda nasıl bir golcü vuruşu yaptığını gösterdi. Öne çıkan çok da fazla pozisyon olmadı. Maçın 90 dakikası skorun da hakkıydı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Haberin Devamı

Sezonun 6. haftasını geride bıraktık, Terim’in rakibe temaslı çabuk oynayan takımını ne zaman göreceğiz?

Maçın starı

Luiz Gustavo orta alanda tüm ikili mücadelerde tecrübesiyle fark yaptı. Fenerbahçe’nin oyun kurgusunda bence kilit isimdi.

Maçın olayı

Saha dışında yaşanan tüm gerginliklere rağmen oyun alanında mücadelenin centilmence geçmesi gecenin en güzel olayıydı.

Kısa mesaj

Galatasaray’ın bu temposuyla, oyun tarzıyla Diagne’den sonra aynı akıbet Falcao’yu da bekliyor. Golcü İçin çok zor bir oyun şekli.

YORUM YAZ