MENÜ

Galatasaray'da yıldız olur

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Transferin gözdesi Eskişehirspor’un orta alandaki yıldızı Galatasaray formasını giymek için geri sayıma başladı. Başkan Halil Ünal’ın da açıkladığı gibi herhalde ‘Hayırlı olsun’ da imza töreninde söylenecek. Herkesin merakı, “Alper Galatasaray’da ne yapar!” Çünkü Anadolu takımlarından gelen birçok oyuncuya büyük takımların forması ağır gelebiliyor. Bir kere 3 büyüklerde oynamak için sadece yetenekli olmak yetmiyor. Ciddi şekilde özgüven yüklü gelmesi lazım futbolcunun. Alper açısından bakarsak genç oyuncuda bu özellik fazlasıyla var. Bunu şimdi söylemiyorum Rıza Çalımbay’ın Eskişehirspor’da forma şansı verdiği ilk günden beri söylüyorum. O zaman kimsenin tanımadığı alt yapıdan gelmiş bir oyuncu olmasına rağmen sahada asla ezilmeyen ve ne yaptığını bilen bir kişilikle bugünlere geldi.

Üzerine koyarak gidecektir

Galatasaray’da yerli yabancı birçok star isim var. Onların yanında ezilir mi ya da sıradanlaşır mı? Son milli maçta da gördük ki, iyi takımda daha da iyi oynar ve üstüne koyar diye düşünüyorum. İyi bir orta sahada istenilen özellikler nelerdir:

- Oyunu iki yönlü oynayabilmek.
- Doğru koşular yapabilmek.
- Etkili pres yapıp top çalmak.
- Araya koşuları ve kaymaları çok iyi yapabilmek.
- Oyunu dikine oynayabilmek.
- Gol yollarında etkili olmak ve son vuruşlarda becerili olabilmek.
- Serbest atışları iyi kullanabilmek.
- 90 dakikayı en az pas hatası ile oynayabilmek.
- Maç devamlılığında sezon ortalamasının yüksek olması.

Hepsi bu yollardan geçmişti

Şimdi bu kriterlere Alper ne kadar uyuyor derseniz, fazlasıyla derim. Eksiği yok mu var tabii ki. Onları da ekleyeyim. Mesela son vuruşlarda daha etkili olması ve daha skorer olması gerek. Ayrıca serbest atış kalitesini daha yükseltmeli. Bunların hepsini halledebilecek zekada ve yetenekte benim gördüğüm Alper Potuk. Tabii ki ne bir Xavi ne de Iniesta, Alper, ya da Selçuk, Melo değil şu anda. Ama onlar da bu tozlu yollardan geldiler zirveye. Bence Alper Potuk kişilikli yapısıyla hangi takıma giderse gitsin kimliğini ortaya koyar. Galatasaray eğer bu transferi gerçekleştirirse yabancı kısıtlamasının başlayacağı döneme girerken çok iyi bir yerli isim kazanmış olacaktır.

YORUM YAZ