MENÜ

Daha yeni başlıyor

Abone Ol Google News

1.Lig’de önceki hafta olduğu gibi zirvedeki iki takım yine kaybetti, takipçileri ise yola devam etti. Liderlik yarışı kızışırken, alt sıralarda da heyecan dorukta...

Bank Asya 1.Lig yeniden başlıyor... Baksanıza neredeyse Süper Lig’e geldi dediğimiz iki takım Manisa ve Kasımpaşa üst üste aldıkları ikişer yenilgiyle takipçilerini iştahlandırdılar. Bu hafta birbirinden ilginç sonuçlar vardı. Ama sonuçlardan öte bir maç da ertelendi Bank Asya’da... Kayseri Erciyesspor’da Adanaspor maçına bir gün kala, 22 futbolcunun zehirlenme teşhisiyle rapor alması ilginçti. Kimseyi suçlamıyorum ancak, bir hafta idmana çıkmayan Erciyesspor’un böyle önemli bir maç öncesi toplu halde zehirlenmesini biraz manidar karşıladım. Tabi ki doktor raporuna diyecek sözümuz olamaz. Ancak rakip takım Adanaspor Başkanı Bayram Akgül, bu olayı inandırıcı bulmadığını çok net bir demeçle belirrti ve Erciyesspor’u kınadığını ifade etti. Bu olayın bir federasyon boyutu vardı tabi ki. Önce 12 kişi denilen zehirlenme, Adanaspor’un ‘33 kişilik bir kadro var, diğerleriyle çıkar oynarlar’ itirazı üzerine, birden 22’ye çıktı. TFF yetkililerinin tavrının da burada pek tatmin edici olmadığının altını çizelim. Bu olayın hassas tarafı; ligin sonlarına doğru kullanılabilecek bir örnek teşkil etmesiydi. Bizden söylemesi diyelim ve noktayı koyup haftanın maçlarına geçelim...

Manisaspor-Altay
Manisa’da gerçekten 6 puanlık bir maça çıktı iki takım. Kağıt üzerinde ev sahibi, bir önceki hafta Karabük’teki şok sonuca rağmen ağır basıyordu. Nitekim ilk yarı beklenildiği gibi geçti. Altay bir penaltı yaptı, Erdi kırmızı kart gördü. Ancak Manisa bu fırsatı kullanamadı ve penaltıyı Altay kalecisi Gökhan kurtardı. İkinci yarı bir kımızı da Manisa’ya çıktı; Yiğit ikinci sarı karttan oyun dışı kaldı. Artık iki takım da bir puana razı derken, Yasin’in kornerinde Tiago kafayla Manisa ağlarını havalandırdı ve Altay’ı yine ilk iki yarışının içine soktu.

Karşıyaka-Kasımpaşa
Karşıyaka, Çaykur Rize maçında olduğu gibi yine son dakikada güldü. Uzun süre birbirlerini deneyen ve tartan iki takım 90 dakikada çok az gol pozisyonu buldu. Hafızalarda kalan, ikinci yarıda Erhan Küçük ile gole çok yaklaşan ve Kerem’in Karşıyaka kalesinde önlediği gollük bir pozisyondu. Daha sonra Eser’in Kasımpaşa üst direğinden dönen topu. Ve son dakikada tecrübeli Fuat’ın rakip savunmaya çarpıp gol olan frikiği.

Çaykur Rizespor-Diyarbakırspor
Rize’de kemençeler galibiyet için çalıyordu. İlk maçta deplasmanda yendikleri Diyarbakırspor’u evinden puansız göndermeyi amaçladı Karadeniz ekibi. Ancak Raşit Çetiner’le çıktıkları ilk maçta puansız sahadan ayrıldılar. Üst üste 6. maçını da kaybeden Rizespor, sanki bir uçurumdan yuvarlandı. Diyarbakırspor’a ise Karadeniz yarıyor. Güneydoğu ekibi ikinci yarının ilk maçında da Ordu’dan 3 puanla dönmüştü. Diyarbakırspor, büyük önem taşıyan bu maçta 3 puanı, yeni transferi Ömer’le kazandı.

Boluspor-Malatyaspor
Ligin ikinci yarısının flaş ekibi Boluspor kazanmaya doymuyor. Evinde Malatyaspor karşısında favori olduğu maçta İlyas ile öne geçen Yarenler, uzun süre 2-1 lik skorla götürdüğü karşılamada farka son dakikalarda gitti. Bu skorla Play-Off için önemli bir avantaj kazanan Boluspor, belki de sürpriz sonuçların çokça alındığı 1.Lig’de ilk ikiyi de zorlarım mesajlarını verir gibi...

Kartalspor-Sakaryaspor
İstanbul’da ne şiş yandı, ne de kebap. Kartal ligde kalmayı garanti altına alıp, diğer hedeflere koşma peşinde. Sakaryaspor ise 3 puan için geldiği İstanbul’da kazanamadı ama kaybetmedi de. Aslında 1 puan iyidir ama Tatangalar’ın böyle karşılaşmaları 3 puanla kapatması lazım. Kartal ise toparlanma sürecinde ve evinde de olsa haftayı boş geçmedi.

Orduspor-K.Karabükspor
Karadeniz’de ilginç bir karşılama vardı. Orduspor, Karabükspor’u bu maçta evine az kalsın puansız yolluyordu. Golcüsü Bruno ile öne geçen Orduspor, skoru koruyamadı ve son saniyelerdeki Karübük golüne engel olamayınca sahadan bir puanla ayrıldı. İkinci yarının flaş takımı Karabükspor ise zorlu bir deplasmanda aldığı beraberlikle, yükselişini sürdürdü.

Güngören Belediyespor-Samsunspor
İki takımın da puana ihtiyaç duyduğu bir karşılaşmaydı, amaçları üst sıralara tırmanıp rahat bir nefes almaktı. Güngören uzun süredir başarısız bir dönem yaşıyor ama saha avantajını da kullanmak istiyordu. Samsun ise deplasmanların başarısız takımı. Karadeniz ekibi Murat’ın erken gelen kırmızı kartı ile uzun süre 10 kişi oynamasına rağmen, 1 puan çıkartıp evine mutlu döndü. Maçta zaman zaman yaşanan gerginlikler ise iki takıma da yakışmadı.

Giresunspor-Gaziantep B.B
Giresunspor’un eski hastalığı yine hortladı.. Çotanaklar ilk yarıda iç sahadaki başarısızlıkları nedeniyle tehlike çemberinden uzaklaşamadılar. 2. yarıya iyi başlayan Giresun, moralli çıktğı Gaziantep önünde 2-0 yenilip adeta şok oldu. Aslında Gaziantep Büyükşehir Belelediyespor da içerde kaybeden, dışarda kazanan bir yapıya sahip.... Sonuçta Gaziantep ekibi altın değerinde bir 3 puanı ve ilk yarıdaki yenilginin rövanşını almış oldu.

Haberin Devamı


BANK ASYA 1. LİG'DE HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ

Haberin Devamı
YORUM YAZ