MENÜ

Çözüm yine eldekilerde

Abone Ol Google News

Galatasaray öyle sıkınıtılı bir dönem yaşıyor ki, inanılır gibi değil. 13 puanla yarışta olan bir takım için niye bu kadar umutsuzluk var? Dikkat ederseniz çözüm önerileri gırla... Aslında geçen sezona dönüp çözümü bulmak daha gerçekçi bence. Bu takım geçen sezon nasıl şampiyon oldu?. Ligin ilk yarısında iyi futbol oyanayan ama bir türlü gol yollarında başarılı olamayan bir Galatasaray vardı sahada. Herkes şunu söylüyordu: Biz Sinan Gümüş’e mi kaldık! Bu sözler hâlâ kulaklarımızda. Hele ki o unutulmaz Porto deplasmanında mtüthiş futbola rağmen girilen gol pozisyonlarındaki başarısızlık ve mağlubiyetle evimize dönüş...

Haberin Devamı

Geçen sezondan farklı

Ligin 2. yarısında flaş Diagne transferi ve kanatlardan uçan, sonuca giden bir Galatasaray 8 puanlık farkı kapatarak mutlu sona erdi. Tabii ki Galatasaray geçen sezon şampiyon olurken, yine bugün çok eleştirilen iki stoper vardı sahada. Ama önlerindeki orta alan bugünkü orta alan değildi. Fernando ve Ndiaye yanlarında zaman zaman Donk ve daha formda bir Belhanda vardı. Yani daha net anlatalım, bugünün tam tersi bir durum vardı ortada. Takımda her şey vardı, golcü yoktu. Bunu da devre arası transferiyle, 10 gollük katkı yapan Diagne ile çözmüştü Fatih Terim.

Haberin Devamı

Hep kariyer aldatmacası

Bugüne gelince; gerçekten işi çok zor Galatasaray’ın. Muslera hariç hangi mevkiye baksanız elinizde kalıyor. Sanırım bizleri en çok aldatan, kariyer lafı ve bonservis ücretleri. Bu da günümüz dünyasında bir pazarlama taktiği olsa gerek. Bir futbolcu sunulurken öyle bir vitrin yapılıyor ki, sanırım Galatasaray da bu tuzağa düştü.

Umutsuz olanlar gitmeli

Fatih Terim’in son basın toplantısındaki düşük modun, bir anlamda çaresizliğinin altında bu yatıyor. Devre arası 10 oyuncu gönderip 10 oyuncu alınmayacağına göre, çözüm eldekilerden en azından bu sezonluk iş yapma ihtimali olanların performanısını artırmak. Umutsuz olanları da elden çıkarmak, zararına da olsa.

Kredi de yok, vakit de

Sanırım Rizespor maçıyla başlayacak operasyonda, eldeki yerli isimleri ilk yarı bitimine kadar 11’de daha çok göreceğiz. Galatasaray’ın kısa vadede hedefi, şampiyonluk yarışı yapan gruptan kopmadan ilk yarıyı bitirmek olmalı. Bir taraftan da Ocak ayı gelmeden nokta transferin bitirilmesi gerekir. Daha yazacak konuşacak çok şey var Galatasaray için ama sözün özü; her bakımdan kredisini erken tüketmiş, güven duyulmayan ve de vakti olmayan bir ekip var ortada...

YORUM YAZ