Bükemediğin bileği
Haberin Devamı ›
Tolunay Kafkas’ın öğrencileri inanılmaz bir performans ve müthiş bir futbolla ev sahibine uzun yıllardır tatmadığı bir acı yaşattı. Bir söz vardır, ‘perşembenin gelişi çarşambadan bellidir...’ Ligin ilk yarısına iyi başlayan fakat iyi oynayamayan, eleştirilen bir Bursaspor vardı ortada.
Hep söylüyorduk geçen yılki Bursaspor ortalarda yok. Tempo sorunu yaşıyor, üretken değil. Bursa dört maçtan sonra kendini test edebileceği, iyi bir takımla oynadı. Her şey gözler önüne serildi. Orta alan üstünlüğü sağlayamazsa Bursa’nın işi zor. Nitekim, Hürriyet ve Murat Ceylan’dan oluşan dinamo, bitmek bilmeyen enerjileriyle maçın başından sonuna kadar Antep’i taşıdılar. Ama tabii ki bu galibiyet iki kişinin değildi. Kaleciden, defansa, defanstan kanadına, orta sahasına, forvetine kadar her bölgede takım gibi takımdı Gaziantepspor. Ve Bursaspor taraftarının da alkışını almayı başardılar. Çünkü maçı kim hakem hatalarına bağlarsa büyük bir yanılgıya düşer.
Bursaspor’un bu maçlardan alacağı dersler olmalı. Bursa, diğer haftalarda almaları gereken önlemleri, uygulamaya geçirmeli. Maça baktığımızda nerede ne yapacağını bilen, topu ayağa oynayabilen fakat, asla panik yapmayan bir Gaziantepspor’a karşılık, sahasında olmasına rağmen tedirgin ve koordinasyonu zayıf bir Bursaspor vardı.
Ertuğrul Sağlam’ın kulübede olmaması olumsuz bir etkendi Bursa için. İkinci yarıdaki oyuncu hamleleri ev sahibi için geç kalınmıştı. Zaten işe yaramadı. Fazla söze gerek yok, bükemediğin bileği öpeceksin. Bursa taraftarı Gaziantep’in iyi oyununu alkışlayarak, centilmenliğini gösterdi. Bence Timsahlar yarıştan kopmadılar ama ağır yara aldılar. Gaziantep’te Tolunay Kafkas ise sezonun ilk yarısında olmasa da, ligin 2. yarısında hayal ettiği takımı oluşturdu.