MENÜ

Bu Gençler'i yenmeliydi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bursaspor şampiyonluk stresine girdi... Sadece takım değil taraftarı da dün Başkentte stresliydi. 19 Mayıs Stadı’nı dolduran Yeşil-Beyazlılar’ın maç boyunca gergin olduklarını yakından gözlemledim. Bir ara saha içinden Turgay ve Ali Tandoğan elleriyle harekete geçin mesajı vermek zorunda kaldı.

Maç öncesi zor bir karşılaşma bekliyorduk. Ancak beklemediğimiz Gençlerbirliği’nin bu kadar çağdışı bir savunma futbolu oynamasıydı. Kırmızı-Siyahlı ekip 90 dakikayı tek bir gol pozisyonu bulmadan bitirdi. Doll’un öğrencileri sadece oynatmama ve kaybetmeme üzerine sahaya çıkmışlardı. İşte Bursaspor açısından işin acı yönü de buydu. Bu anlayışta bir takımı yenememek konuk ekip adına üzücüydü.

İlk yarıda çok kısır bir maç izledik. Zaten kazanmaya niyeti olmayan Gençlerbirliği’ne Bursaspor da uydu. Cem Can’ın eline topun çarptığı pozisyonda Fırat Aydınus penaltıyı niye vermedi anlayabilmiş değilim. Eğer aksi düşünmüşse Bursaspor aleyhine faul vermeliydi.

İkinci yarı sahayı geçmeyen rakibi karşısında gol arayan ve bu fırsatları da bulan bir Burssapor izledik. Turgay, Sercan ve Volkan ile önemli pozisyonlarda karşılarında kalesinde devleşen Serdar Kulbilge’yi buldu, Yeşil-Beyazlı forvetler. Ancak bir sözüm Sercan’a olacak. Eğer golcüysen top ayağına gelmeden önce topu nereye, nasıl vuracağını antrenmanlarda bol bol çalış.

Ertuğrul Sağlam’ın ikinci yarı hamleleri doğruydu ancak İglesias’ı biraz oyuna geç soktu. Orhan ve Aykut ikilisi Arjantinli girdikten sonra oldukça zorlandı ve açık verdiler. Sonuçta bu bir puan belki ligin sonunda çok kıymetli olacak ya da kaçan iki puan yüzünden şampiyonluk gidecek. Tabi ki bunu zaman gösterecek. Ancak şu bir gerçek ki, Bursaspor bana göre cepten yedi ve artık kayba tahammülleri yok, eğer şampiyon olmak istiyorlarsa.

YORUM YAZ