MENÜ

Bilek güreşi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İnönü’de futbol adına çok güzel bir gece yaşadık. Buna her iki takımın da katkısı büyüktü. Beşiktaş cephesinde Mustafa Denizli’nin İstanbul’daki ilk maçında taraftarın büyük bir sevgi gösterisine tanık olduk. Maç bu şovla tempolu başladı, öyle sürdü.
Zaten ofansif güce sahip olan Beşiktaş’ı Denizli’nin sistemi daha da atak bir takım haline getirmiş. Tecrübeli hoca, hücum hattında Güney Amerikalılar’ı tercih etti. Tello ve Delgado’nun orta alandan yaptığı asistlerde Bobo-Nobre pozisyonlar yakaladılar. Fakat bir anlamda Kartal’ın oyun anlayışını Sivas’ın erken golü tetikledi dersek de yanlış olmaz. Yiğidolar’ın kazandığı golde Beşiktaş’ın 2 Çek oyuncusunun Mehmet Yıldız’ı pek tanımadığı ortaya çıktı. Bülent Uygun, tempoyu yükseltmeye çalışan Beşiktaş’a karşı daha kontrollü bir futbolu tercih etti. Orta alanı kalabalık tutup tek forvet kullandı.
Delgado’nun beraberlik golünden sonra Beşiktaş ilk yarıyı önde bitirebilecek pozisyonlar da buldu. Kimi zaman şanssız kimi zaman beceriksizdi. İkinci 45 dakikada Sivas skoru korumak Beşiktaş maçı çevirmek için inanılmaz bir mücadele sergiledi. Uygun forvete Balili’yi de sokarak o ana kadar rahat oynayan Beşiktaş savunmasını tedirgin etti. Pozisyon üstünlüğü ev sahibindeydi ama Sezer ve Faruk ile gole zaman zaman Yiğidolar da çok yaklaştı. Kim ne derse desin dün gece Beşiktaş kaybetseydi yazık olurdu. Ama lider çıktığı bir karşılaşmada şimdiye kadar evinde hiç yenemediği Sivas’ı dün de deviremeyerek darbe aldılar. Sivas ise geçen seneki rüzgarı sürdüreceğinin sinyallerini verdi.

YORUM YAZ