MENÜ

Beşiktaş eski coşkusundan uzak

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Başakşehir'de aşırı yağmur altında oynandı karşılaşma. Hava şartları zemini her şeye rağmen etkilemedi. Ancak futbolcular için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Özellikle iki takımda da yorulan futbolcular vardı sahada. Başakşehir'den Visca, Mossoro bildiğimiz güçlerinin altındaydılar. Beşiktaş'ta ise başta Gökhan Töre olmak üzere Sosa ve Olcay gibi skoru etkileyecek isimler pek de gününde değillerdi.

İlk 45 dakikada daha baskın olan oyunu kontrol altında tutan taraf Başakşehir'di. Ancak net gol pozisyonlarını atamayan kim derseniz Beşiktaş'tı. Beşiktaş, Avrupa kupasına veda ettikten sonra bildiğimiz coşkusundan uzak bir görünümde. Genç kaleci Günay böyle zorlu bir macın altından kalkmasını bildi. Beşiktaş özellikle orta alanda rakibine üstünlük sağlamakta zorlandı. Bilic ikinci yarıda Tolgay ve Olcay'ı alıp Oğuzhan ile Cenk Tosun'u sokup vites yükseltmek istedi. Ancak bu değişiklik Başakşehir'in orta alandaki üstünlüğünü pekiştirdi. Artık Beşiktaş'ın kazanması icin bireysel yeteneklerin devreye girmesi lazımdı. Çünkü bu oyunla kazanmak ve organize ataklar yapması zor görünüyordu. Ya bir duran top, ya süreriz bir şut Beşiktaş için skoru lehine çevirme sebebi olabilirdi.

Dün gece Başakşehir'de Doka, Visca, Mossoro üçlüsü Mehmet Batdal'In performansına biraz ayak uydurabilseler 3 puana çok kolay ulaşabilirlerdi. Beşiktaş için dün geceki futbolun karşılığı olsa olsa bir puandı. Şampiyonluk yarışında olan bir ekip koskoca ikinci yarıda rakip kalede net bir gol pozisyonu bulamaması düşündürücü. Bilic son ofansif hamlesi Kerim Frei oldu ancak iyi kapanan Başakşehir karşısında o da çare olmadı.

Özetle Abdullah Avcı yıllardır olduğu gibi büyüklere çelme takmayı bu maçta da başardı ve Beşiktaş 3 puan için geldiği maçta bir puana razı oldu.

YORUM YAZ