MENÜ

Aynı ciddiyetle...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sivasspor bugün kağıt üzerinde çok kolay gözüken bir maça çıkıyor. Aslında dünyada futbolun bu kadar popüler olmasının en büyük sebebi, büyük sürprizlere gebe olmasıdır. Bunu niçin söylüyorum, onu da açıklayayım. Futbolda kolay, zor rakip yoktur ve futbol günlük bir spordur. Diğer sporlar genelde salonda yapıldığı için şartlar standarttır. Ama futbol, açık havada oynanan bir spor olarak hangi şartlarla karşılaşacağınız belli olmaz.
Biliyorum ki, Bülent Uygun gibi zeki ve çabuk düşünen bir teknik adam, benim bu düşündüklerimi düşünmüş ve futbolcularıyla paylaşmıştır. Baksanıza, Kocaelispor bu maçı önemsediğini 3 gün evvel Sivas’a gelerek gösterdi. Körfez ekibi rakım farkına alışsın diye, teknik direktör Erhan Altın böyle bir karar almış. Açakçası koyun can derdinde, kasap et derdinde.
Tabiki bu maçın kesin favorisi Sivasspor. Ligin ilk maçında Kayserispor’la 0-0 berabere kalan Sivasspor, diğer maçlarını evinde hep kazanmış. Yiğidolar kısaca tam bir iç saha canavarı. Ancak şu bir gerçek ki; üst üste kupa ve ligde zorlu maçlar oynamaları onlara sadece fiziksel değil, zihinsel bir yorgunluk da getirdi. Kocaelispor maçında kırmız kart cezalısı Mehmet Yıldız’ın olmayışı önemli bir eksiklik. Kim ne derse desin, Yıldız Sivasspor için çok önemli bir futbolcu ve düşüşe geçmesi de gayet normal, her oyuncu böyle dönemler geçirebilir.
Her şeye rağmen lider ve kupada yarı finale yükselmiş Sivasspor’un evinde taratarına tatsız bir sürpriz yaşatacağını zannetmiyorum. Ama Sivassporlu futbolcular asla şunu unutmamalılar; Kocaelispor oldukça iyi hücum yapıyor ve aradığı golü de buluyor, rakiplerini asla hafife almamalılar. Nasıl Galatasaray’a karşı motive oldularsa, bu karşılaşmaya da öyle çıkmalılar. Çünkü, ligin ikinci yarısında, bir şampiyonluk adayının bu tür maçlardaki puan kayıplarının telafisi çok zor olur.

YORUM YAZ