MENÜ

Alanya'da Ankara güldü

Abone Ol Google News

Ankaragücü, 6yıl aradan sonra çıktığı Süper Lig’de ilk galibiyetine uzandı. Sarı- Lacivertliler, Alanyaspor’u deplasmanda İlhan Parlak ve Pinto’nun golleriyle yıktı. Uzun süredir Emre Akbaba ‘gidecek mi, kalacak mı?’ sorularıyla yorgun düşen Alanyaspor dün gece Ankaragücü karşısına bu transferin bitmiş olmasıyla kafaca rahat çıktı.

Haberin Devamı

Gerçekten teknik direktör Mesut Bakkal ‘bu iş bir an evvel sonuçlansın, ben de bir an evvel işime bakayım’ diyordu. Çünkü Emre Akbaba’nın takımın hem kaptanı hem de çok çok önemli bir oyuncusu olarak varlığı ve yokluğu, bir teknik adamın karar mekanizmasını fazlasıyla etkiliyordu. Ankaragücü ise yıllar sonra Süper Lig’e dönmüş ve ilk dış saha maçından puan veya puanlarla dönmek için gelmişti Alanya’ya. İsmail Kartal sert orta alan oyuncularıyla savunma disiplinini önde tutan ve hızlı kanatlarla gol atmayı planlarken, Mesut Bakkal ise içerde dışarda genlerinde hücum akan takımını evinde yine aynı tempoda oynatmayı planlamıştı.

El Kabir’in yaptığı...

İlk yarıda iki takım da bol pozisyon buldular ama gol yollarında başarısızdılar. Ankaragücü’nde İsmail Kartal geçen sezona göre oyun anlayışına format atmış. Bunun da sebebi ilerde oynayan kısa ve hareketli isimlerin olması bana göre. İkinci yarıda Alanyasporlu Sackey’in kırmızı kart görmesiyle dengeler değişti. Yalnız bir çift sözüm El Kabir’e olacak. Devamlı kötü niyetle, abartılı düşüşlerle rakiplerine kart göstertmesi bana göre rakibin emeğine saygısızlık. Kırmızı kart pozisyonunda ise gerçekten dirsek yedi bunu ayrı bir yere koyuyorum...

Haberin Devamı

Bifouma da atıldı

Rakibin eksikliğini iyi değerlendiren Ankaragücü, İlhan Parlak’ın golüyle öne geçerek avantajının değerlendirdi: 0-1. Bu golün ardından Başkent ekibi tam tempoyu bulmuştu ki, Bifouma sorumsuzca bir şekilde üst üste gördüğü sarı kartlarla oyundan atıldı. Buna rağmen oyundan düşmeyen Ankaragücü’nde kapanışı güzel bir golle Tiago Pinto yaptı: 0-2. Sarı-Lacivertliler, akılcı ve mücadeleci oyun yapısıyla ligdeki ilk galibiyetini aldı.

YORUM YAZ