Arama

Popüler aramalar

10 numara

Haberin Devamı

Arena'da 10 numara bir ilk yarı izledik. Galatasaray, Kopenhag karşısında 10. dakikada Melo ile golü bulunca çok rahatladı. Böyle karşılaşmalarda erken gol çok önemlidir. Çünkü evinizde oynuyorsunz ve favorisiniz. Rakip ister istemez baskı yapacağınızı bildiği için sizin direncinizi kırmak ister. O nedenle Melo'nun golü zamanlama olarak müthişti. Zaten ilk 45 dakikada Danimarka ekibi sahada yoktu.

Galatasaray maça iyi motive olmuştu. Mancini Dany'i Riera'ya tercih ederken Sağ kanatta Bruma'yı oynattı. Dany'in oynadığı sağ savunma ve önünde Burak Yılmaz etkili olamadılar. Ama sağ kanatta Ebuoe ve Bruma atılan 3 golde de vardı. Ebuoe attırdığı iki golle 45 dakikada maça damgasını vurdu. Sneijder geldiği günden beri konuşuluyor. Ama böyle bir üst kumaşa sahipseniz kıymetini bilip oynatmaya bakmalısınız. Biz napıyoruz böyle bir değeri yerden yere vuruyoruz. Ajax, Real Madrid ve İnter formalarını giymesi bile yetmiyor bize.
Neyse ilk yarıya dönersek herşeyiyle üst düzey bir takım gibi oynadık ve soyunma odasına 3-0 gibi net bir skorla girdik.

İkinci yarıda ilk yarıdaki skorun rahatlığı vardı. Galatasaray çok uzun süredir böyle bir skora yakalamıştı. Hemde şampiyonlar liginde ilk oynadığın maçta 6 gollü bir yenilgi aldıktan sonra çıktığın maçta ister istemez kafalarda bir sürü soru işareti olur maç öncesi. İşte dün gece Galatasaray ilk 45 dakikadaki etkili oyunuyla bütün soru işaretlerini ortadan kaldırdı. Dün gece Galatasaray takım olarak istekliydi ve ne yaptığını biliyordu.

Böyle güzel bir akşamda bir çift sözüm Burak Yılmaz'a olacak. Sahada koştu çabaladı, ama artık bu tecrübede, bu düzeyde bir oyuncunun koordinasyonu çok daha iyi olmalı. Çünkü futbol kolektif bir oyun ve koordinasyon düzeyi çok iyi olmak zorunda Burak Yılmaz'ın.

Galibiyeti abartmadan ikinci maçı nasıl kazanırız bunun planlarını yapmalı Galatasaray. Ayağımıza gelen çok ciddi bir ikincilik şansı var ortada. Danimarka'da unutmayalım hiç de kolay bir maç beklemiyor bizi. Ama şu bir gerçek ki, kalibre olarak Kopenhag'dan üstün bir takımız ve orada da kazanabilecek gücümüz var. Yeter ki, haddimizi bilerek oynayalım. Mancini'nin rakibi iyi analiz ettiği ortada. Yalnız İtalyan hoca uzun süre aynı 11'i sahada tuttu, değişiklik yapmadı, anlayamadım. Belki ritmini yakalamış takımı bozmak istemedi, ama takımında özellikle 60'tan sonra yorgunluk göze çarptı.

Tam biz bu eleştiriyi yazarken, Mancini sürpriz değişiklik yaptı ve gecenin yıldızlarından Melo'yu alıp Ceyhun'u soktu 76 dakikada.

Maçın özeti önemli olan öncelik kazanmaktı, sonra da farka kaşmak. Maç öncesi 3-1 olsa ne derseniz sorusuna herkes süper derdi. Ama skor ilk yarıda 3-0 olunca tabii ki, ikinci yarıda fark beklentisi yükseldi. Aslında Burak biraz becerikli olsa fark da yükselirdi.

Sonuç olarak şampiyonlar liginde yola devam etmek için güzel bir skorla geceyi bitirdik tebrikler Galatasaray...

Yazarın Diğer Yazıları
Tümü

‘’Bu oyun yetmez‘’

24 Ekim 2013, Perşembe 10:30
YAZININ DEVAMI