MENÜ

Sadece adı derbi

Abone Ol Google News

Lig liderinin üç puan bıraktığı haftada tüm gözler derbideydi. Avrupa maçlarından dönen iki takım, yorgunluktan olacak yürüyerek oynadılar. Müthiş taraftar desteği altında oynayan Kartal, ilk yarıda bulduğu penaltı golünü koruyup, Galatasaray’ı puansız gönderdi. Güneş’in ekibi zirveye bir adam daha yaklaştı.

Haberin Devamı

Penaltı VAR

İki takım da maça temkinli ve kontrollü başladı. ‘Önce tartalım, sonra bakarız’ der gibiydiler. Bu da futbolun seyir keyfini düşürdü. Pozisyona giren, hamle yapan yok. Bu tür oyunda, ara ki gol bulasın. Ya karambol ya da duran top olacak ki, skor üretilebilsin. Nitekim öyle oldu. Serbest atıştan gelen topu Eren eli ile kesince VAR gecikmeli de olsa devreye girdi. Ljajiç’in 18’de attığı penaltı golü sonrası, skor değişti, oyun aynı kaldı: 1-0..

Ozan üst direğe takıldı

Orta alan mücadalesi şeklinde geçen derbide, Ozan topu üst direğe nişanladı. Galatasaray risk alıp beraberlik için yüklendi. Kartal, sahasında rakibi karşılayıp kontratak denedi. Ancak, her iki kalede net pozisyon yaşanmadı. Karşılıklı pas hataları, dev maçtaki beklentileri dibe çaktı!..

Haberin Devamı

Tartışmalı kararlar

Vasat futbola rağmen, Cüneyt Çakır’ın yanlış kararları VAR sisteminden döndü. Derbiyi Çakır değil, bilgisayar sistemi yönetti resmen!. Haftanın maçında iki takımdan da yıldızlaşıp öne çıkan kimse olmadı. Karius ve Muslera sezonun en rahat maçlarını oynadılar.

YORUM YAZ