MENÜ

Kartal'ın şifresi Fener

Abone Ol Google News

Beşiktaş’ta teknik ekip, oyuncular ve yönetim şampiyonluğun şifresini belirlemiş: Fenerbahçe... Kartal, ikinci yarıya galibiyet serisi ile başlayıp beşte beş yapıp evinde oynayacağı Fener derbisine kayıpsız çıkmak istiyor. Tüm planlar bunun üstüne kurulu, bunu da ilk ağzıdan gizlemeyip açıklıyorlar. Şunu da ekliyorlar; bu süreçte kayıp bir puan bile hedeften saptırır. Bunu kimse aklından dahi geçirmiyor. İşte bu durum öncesi takım buna hazır mı, ona bakalım. Belek kampının analizini bu pencereden yapalım.

Haberin Devamı

Sistem değişti

Şenol Güneş, geldiği günden beri ilk kez farklı idman metodu uyguladı. Sezon başı kampında bile topsuz antrenman yaptırtmayan Güneş ve ekibi, fark yarattı! Bu kez kondisyona ağırlık verildi. Top ikinci plana atıldı.

Burak sadece bir kez

Beşiktaş’a geri dönen Burak Yılmaz sadece ilk geldiği gün takım ile sahada çalışabildi. İdman ve maç eksiği yüzünden kendisine özel program verildi. Daha sonra Caner de ayak uydurup takımdan ayrılmak durumunda kaldı.

Bu orta saha ile çok zor

Güneş, ısrarla stoper ve sağ beke takviye istiyor. Bize göre öncelik orta alana olmalı. Bu bölgeden, Babel ayrılıyor. Adriano da aynı yolu tutmak üzere. Bu bölgede Lens açığı kapatabilir. Sıkıntı olmaz. Asıl sorun merkez orta sahada. Ljajiç, bölgesi olmayan oyuncu. Bu yüzden yetenekleri olmasına rağmen hep geri gitti, gidiyor. 8 numara değil, savunma yönü yok. 6 da olamıyor. İki yönlü oyunda yok. 10 hiç değil, sürekli yana oynuyor. Milli takımda sol açık gibi oynuyor. Oğuzhan, bu işi daha önce yaptı. 12 asist ve 8 gollük sezon geçirdi. Son iki sene bundan uzakta. Gerçek bir 10 numara alınmadan bu ‘Fener’ şifresinin çözülmesi imkansız gibi geliyor!..

Haberin Devamı

Güneş’in bahanesi kalmadı

Başkan ve yönetim, hocanın istediği transferleri tam zamanında yaptı. Artık Güneş’in bahanesi kalmadı. Hocanın Karius’un performansından memnun kalmadığı ortada. Aynı şekilde Vida için de geçerli. Ama takım içinde alternatif yaratıp bunları aşması gerekiyor.

Gençlerin işi zor

Kampa katılan gençlerden üç isim dikkatimizi çekti. Hüseyin sol bek oynuyor. İri yarı görüntüsü olsa da, hızlı. Çabuk dönüyor. Alan kapatıyor. Ege stoper ve sol ayaklı. Oyun takibi, pozisyon alması, kademeye girmesi çok iyi. Ancak bunları ağır çekim gibi yapıyor. Çok ağır. Ve Kartal. Orta alan oyuncusu. Koşuyor, çabalıyor. Ama sonu yok. Diğerleri öne çıkamadı fazla. Bu isimlerin yetenekleri var. Ancak eğitimleri tartışılır.

Fatih’e bravo

Hep yazıyoruz: İdman bitiminde, Q7 ve Adriano sahada kalıp yarım saat daha özel çalıyor, alttan gelen gençler ilk düdük ile içeri giriyor ise büyük eksiklik var demektir. Bu genç kardeşlerimizin, eleştirilere gönül koymadan daha iyi çalışmaları gerekiyor. Ve imkan olduğu anda, kiralık gidip bir sezon da olsa ligde oynamaları. Fatih bu konuda öncülük etti. Bravo.

Bu dörtlüye dikkat

Savunmada; Vida-Mirin orta alanda ise Atiba- Medel ikilisi dikkat çekti. Defansa yeni katılan Mirin, hızlı. Topu iyi kullanıyor. Uzun boyuna rağmen, ayaklarına çok hakim. Yan toplarda etkili. Bu özellikleriyle, partneri Vida’nın da eksiklerini kapamış oluyor. Ön liberoda oynayan Medel ve Atiba toplu ve topsuz oyunda hep var. Çift yönlü oynayıp etkili oluyorlar.

Haberin Devamı
YORUM YAZ