MENÜ

Kartal kazanmak zorunda

Abone Ol Google News

Beşiktaş’ın bugünkü mücadele öncesinde birçok handikapı var... Sakatlar ve cezalılar, formsuz oyuncular, istikrarsız kadro yapısı, yorgunluk... Ancak şampiyonluk yolunda kayıp için bahanesi olmayan bir maç. Kazanıp lige verilen araya moralli girip yaraları tedavi etme imkanı var. Zirveye oynayan ekiplerin döküldüğü sezonda kazanılan her galibiyet mutlu son için dev bir adım demek... Kartal’ın forvet oyuncusu çok. Ryan Babel, Ricardo Quaresma, Jeremain Lens, Cyle Larin, Vagner Love, Mustafa Pektemek, Güven Yalçın... Ancak gerçek anlamda bir santrforu yok. Eğer bu sezon iyi bir nokta vuruş golcüsü olsaydı takım, çoktan Üsküdar’ı geçmişti!

Haberin Devamı

Skoru belirleyecek kişi belli...

Ricardo Quaresma, Belçika’da inanılmaz enerji patlaması yaşadı. Özellikle iç sahada takımın skor üreten ve ürettiren ismi de ondan başkası değil. Sivasspor önünde yıldız oyuncunun performansı direkt skoru belirleyici olacak. Elbette iyiye giden futbol ve takım oyunu performansı da önde olacak. Fakat Q7’nin rolü birinci sırada belirleyici faktör.

Haberin Devamı

Güneş ve diğerleri...

Şenol Güneş’in kadro tercihleri ve oyuna yapacağı hamleler bazen takım için el freni oluyor. Şunu da belirtelim; orta alanda çaresiz. 10 numara pozisyonunda kimseden beklediği verimi alamadı. Özellikle de, Adem Ljajiç ve Oğuzhan Özyakup’tan... Artık bu iki isim beklentilere karşılık vermeliler. Adem Ljajic’den pek bir umudum yok. Oğuzhan Özyakup ise daha önce yaptığını tekrar edebilecek kapasitede.

Bu istatistiğe dikkat!

Süper Lig’de bu sezon en fazla kafa golü atan takım 8 golle Beşiktaş. Siyah- Beyazlılar’ın Süper Lig’de attığı son altı golün üçü kafa golüydü. Öte yandan bu sezon Spor Toto Süper Lig’de kafa golü atamayan tek takım olan Sivasspor, Konyaspor’un (6) ardından ligde en fazla kafa golü yiyen beş ekipten biri (4).

Kısa mesaj

​Loris Karius, formasını kaptan Tolga Zengin’e kaptırdı. Takım çok ve gereksiz geri pas yapıyor. Bu da Tolga’nın handikapı. Ayaklarına hakimiyeti yok denecek kadar az. Genk karşısında bir hata yaptı, yürekler ağızlara geldi. Bütün topları ya taça ya da rakibe attı. Özellikle; Pepe, Vida ve önde oynayanlar mümkün ise geri pas yapmasın.

YORUM YAZ