MENÜ

Erken gol şart

Abone Ol Google News

Malmö maçı öncesi; galibiyet için her şey Şenol Güneş’e bağlı demiştik!.. Güneş oyuncu tercihi, taktiksel yetersizlik ve yanlış hamleler ile üç puanı ikram etti. Bu kez rakip Konya. Elbette Güneş etkisi yine olacak. Ancak bu taş çatlasa yüzde yirmi oranında. Bu maçta sonucu yıldız isimler belirler. Deplasman ve derbilerde patlama yapamayan Quaresma, Babel ve Pepe... bir de bunlara Karius’u eklemek gerek..

Haberin Devamı

10 numara çık ortaya!

Adem Ljajiç transferi sonrası farklı yorumlar oldu. Bir kısım çok abarttı. Diğerleri ise tam karşı görüş ortaya koydu. Son transfer bugüne kadar gerçek on numara yüzünü gösteremedi. Oyun kuran, takımı rahatlatan, sorumluluk alan, toplu topsuz sürekli oyunda yer alıp; gol atıp, attıran tarafı yok. Teknik yapısını öne çıkarıp aralara bir iki top bırakmaktan öte geçemedi. Sırtına 10 numaralı forma giyen iyi bir Oğuzhan’dan önde değil.

Deplasman fobisi...

Beşiktaş, Malmö’nün aksine Konya’da sahaya mutlak üç puan için çıkmalı. Oyunu rölantide tutalım, bir de gol bulursak üstüne yatarız mantalitesi olursa eli boş döner. Başlama düdüğü ile birlikte rakibin üstüne gidip erken gol bulmalı. Ardından ev sahibi ekibi üstüne çekip farkı artırmalı. Elbette şampiyonluk yarışı için bu maç belirleyici değil. Ancak kazanılması halinde büyük avantaj sağlayacağı da ortada. Deplasmanlarda sıkıntı yaşayan Kartal, bu handikapı da üstünden atmış olacak. Böylece aradan sonraki Göztepe dış saha maçına daha bir rahat ve güven ile çıkmanın kapısını da aralamış olacak.

Haberin Devamı

Bu istatistiğe dikkat

Konyaspor, Süper Lig’de Beşiktaş ile evinde oynadığı son üç maçında yenilmedi (1G 2B). Yeşil- Beyazlıların, Süper Lig tarihinde Beşiktaş’a karşı iç sahada dört maçlık yenilmezlik serisi bulunmuyor.

Ön plana kim çıkar?

Vagner Love, bu akşamki mücadelede Beşiktaş’ın gol yükünü sırtlayan isim olacak. Malmö performansını unutturup ligdeki çıkışını sürdürebilmesi için bundan eşsiz bir fırsat olamaz...

Kısa mesaj

Kuşkusuz Kartal’ın en etkili yeri savunma önü. Medel-Atiba ikilisi bu bölgede oyunu iki yönde olumlu oynuyorlar. Aynı pozisyonda kendi ceza alanı içinden top çıkartıp, devamında karşı kalede pozisyona girebiliyorlar. Bu da defans ve kale ile beklere büyük rahatlık sağlıyor.

YORUM YAZ