MENÜ

Başkan yoksa Çebi var!

Abone Ol Google News

Beşiktaş’ta herkesin birbirine sorduğu şu; “Ahmet Nur Çebi Çebi aday olacak mı?” Yeni yönetimde kendi isteği ile yer almayan Çebi ve gazeteci diğer arkadaşlarımızla birlikte bir yemekte bir araya geldik. Dost sohbeti şeklinde gerçekleşen ortamda konu elbette Beşiktaş’a da geldi. Masadaki herkesin de, camiadan farkı yoktu. Adaylığı gündeme taşıdık. Çebi, mayıs ayındaki kongrede adayım açıklamasında bulunmadı. Daha önce söylediğini biraz daha açtı ve şunları söyledi: “Fikret Orman ile göreve geldim. Devam etmem için bizzat talepte bulundu. Bazı şartlar ileri sürüp ayrıldım. Başkanın karşısına aday olarak çıkmayacağımı söylemiştim.”

Haberin Devamı

‘Bunlara kayıtsız kalamam’

“Ancak camiadan çok farklı kesimlerden talepler var. Telefon olsun, bizzat işyerime gelenler, maçlarda, dışarda görenler.. Elbette Beşiktaşlı olarak bunlara kayıtsız kalamam. Daha vakit de var. Biz herşeyi apaçık açıklayıp o gömleği giymesini de biliriz...” Çebi dışındakilerin bu sözlerin ardından ortak görüş ve kanısı; “Orman aday olmaz ise Çebi çıkacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” şeklindeydi. Çebi, aynı yönetimde görev yaptığı Umut Güner ve Şafak Yazıcıoğlu konusunda hassas. Bu iki isim ile aynı yönetim çatısı içinde bulunmak istemediği için geri çekildiğini bilmeyen yok.

Haberin Devamı

Hesaplaşma yapacağı ortada

Bu durum olabilir. Çalışma yöntem ve ilkeleri farklıdır. Ancak Çebi eğer yönetime başkan olarak dönerse, bir çetin hesaplaşma yapacağı da ortada... Son kongre öncesinde kulislerde konuşulan, Başkan Orman’ın, Serdal Adalı ile yatta yaptığı özel görüşmenin içeriğiydi. Başkanın, “Mayıs ayında bırakacağım. Sen devam edersin” şeklindeki sözleri gündem olmuştu. Başkanın ilk Divan Kurulu toplantısında, “Yeniden adayım, yüreği yeten varsa karşıma çıksın” açıklaması oldu. Bu durum Adalı kanadında şok etkisi yaptı.

Takım etkilenmez

6 ay sonraki kongre öncesi suların ısınmaya başlaması takımı olumlu etkiler. Mali açıdan sıkıntılı günler geçiren kulübün sahiplenmesi, sorun değil, çözüm teknikleri üretir. Yıllar sonra Beşiktaş’da çok etkili ve düzgün muhalefet oluştuğunu görüyoruz. Adaylığını açıklayan Hürsel Tekinoktay olsun, aday potansiyelindeki diğer isimler olsun, gerçekleri söylüyorlar. İktidarın siyah, dediğine; beyaz demiyorlar. ‘Aslolan Beşiktaş’ düşüncesi ile doğru icraatı alkışlayıp, yanlışları eleştiriyorlar. Böyle muhalefet olmazsa, iktidar da olmaz...

YORUM YAZ