MENÜ

Başkan neyi bekliyor!

Abone Ol Google News

Bu filmi daha önce görmüştük. Yer Londra... 26 Ağustos 2014. Arsenal maçı öncesi basın toplantısı... Bir İngiliz kadın gazeteci, Arsene Wenger’e aynen şunu sordu: “İstanbul’da golsüz biten maçta Biliç’in ekibi sizi zorladı. Biliç, West Ham ile anlaştı, Premier ligde sizi böyle zorlayabilir mi?.” O sezon Kartal, rahat şampiyon olabileceği sezonu, hocanın takım ile bağını çok erken koparması sonucu kaybetti. Başkan Orman, buna rağmen Hırvat hocayı takımın başında tutup bindiği dalı kesti. Orada dönüş biletini İstanbul yerine; Zagreb’e aldırsa, mutlu sona ulaşılırdı...

Haberin Devamı

Güneş’in bağı koptu

Aynı durum Güneş ile yaşanıyor. Hocanın milli takım ile teması apaçık ortada. Kendisi de bizzat dile getirdi zaten. Futbolcular yeni sezonda hocanın takımın başında olmayacağını biliyor. Güneş’in kafası zaten çoktan gitmiş! Hoca; mali konular, medya ve benzeri işler ile uğraşmaktan takım ile bağı Biliç gibi kopmuş. Başkan bu sorunu çözmek için neyi bekliyor bilemiyoruz. Orman, “Hocamız bizimle. Zaten Mayıs ayında kongre var” diye geçiştiriyor. Evet gelecek yıl hoca kesin başkan da belki görevde olmayabilir. Ancak Beşiktaş hep var olacak. Kartal geçen sene açık ara şampiyon olabilirdi. Bu sezon da öyle. Rakiplerden çok kendine takıldı.

Haberin Devamı

Artık taraftar da yanında değil

Orman’ın, Güneş’i karşısına alıp hemen nokta koyması gerekiyor. Ya Milli Takım ya da Beşiktaş... Bunun ortası yok diyerek medenice yol ayrımına gitmek artık kaçınılmaz. Bunu sadece Fenerbahçe derbisine bağlamak da doğru değil. O maç sadece bardağı taşıran son damla oldu. Daha Şubat ayındayız. Beşiktaş kupada yok. Avrupa’da en kolay gruptan elendi. Ligi ikram etti. Sezonun bitimine haftalar kala hedefsiz kalındı. Güneş’in tek destekçisi taraftar idi. Artık o da bitti.

Yeni bir umut...

Bu saatten sonra en doğru yol haritası ayrılık. Şimdiden yeni hoca belirlenip, gelecek sezonun planlaması yapılmalı. Beşiktaş’ın forması zaten ilk ikiye oynar. Üstüne biraz koyarak şampiyonluk gelir. İşte bunun için başkanın hiç vakit kaybetmeden gerekeni yapmasını bütün camia bekliyor. Yeni bir kan, heyecan, alternatif ve geleceğe yönelik umut. Kapanan her dönem yeni başlangıç çünkü. Bu yapılmaz ise gelecek sezon için de şimdiden geçmiş olsun!

YORUM YAZ