MENÜ

Yiğido'dan umut kesilmez!

Abone Ol Google News

Petrocub ve Batumi’den sonra Kopenhag’ı ağırlayan Yiğidolar, Play-Off ilk maçında şanssızdı. Karambolden yediği golle geri düşen Sivas, yine de Leke James’le eşitledi, ancak 2. gol de yine şanssız bir şekilde geldi. Tur şansı Danimarka’ya kaldı.

Haberin Devamı

Eldeki imkanlar ve başardıklarıyla kıyaslandığında Rıza Çalımbay tartışmasız son yılların en iyi hocası. Evet tabelada kupası yok. Ancak bu bence onun değil, yaptıklarını göremeyenlerin suçu. Petrocup ve Dinamo Batumi’yi eleyip ülke puanına geçen sezondan bu yana 1500 puanlık çok önemli bir katkı yaparken, “Türk takımları sezon başı hazır olamıyor” klişesini de taca çıkardı takımı adına. Elbette dün gece karşısında çok daha güçlü bir takım vardı. Kulüp olarak köklü, Avrupa tecrübesi olan, ligde 5 maçını geride bırakmış bir Kopenhag... Rıza hocanın başarısını büyüten şey de bu işte. Rakip kim olursa olsun değişmiyor sahadaki karakter. Tempo düşmüyor, oyuncular asla hücumdan vazgeçmiyor, daha da önemlisi hepimizi kahreden Avrupa takımlarıyla aramızda açılan fiziksel makas Yiğidolar’ı izlerken gurur kaynağına dönüşüyor.

Haberin Devamı

Kayode’nin bahtı!

Takımın Avrupa’da devam etme iştahı daha 10. dakikada Kayode’nin direkte patlayan şutundan belli. Max Gradel’in ilk yarı boyunca Kopenhag bençini ürküten tehditleri de ibreyi aslında iyice bize çevirdi. Fakat Kopenhag savunması tehlikeyi gördükçe savunmayı sertleştirdi, safları sıklaştırdı. Şanssız bir karambol golüyle üzüldük. Leke James skoru eşitledi. Yine şanssız bir gol gecenin kaderini belirledi, fakat turun değil. Kolay olmayacak ama Sivas destan için elinden geleni yapacak, şüphemiz yok.

YORUM YAZ