Arama

Popüler aramalar

Sonuna kadar Beşiktaş'ı istedi

Abone OlGoogle News

Amir Hadziahmetovic, Türkiye’ye 18 yaşında geldi. Önce Başakşehir’de denendi, beğenilmedi. Ardından Aykut Kocaman’ın Konyaspor’unda görücüye çıktı. Kocaman onu 18 yaşında Beşiktaş’la oynadıkları kupa yarı final maçında sahaya attı. O günden bu yana da hep istikrarıyla öne çıktı. Çok sayıda teknik adamla çalıştı. Kocaman’dan sonra Sergen Yalçın, Bülent Korkmaz, Hamza Hamzaoğlu, İsmail Kartal, İlhan Palut gibi teknik adamlar gelip giderken o hep vazgeçilmezdi. Aslında bugünkü ışıltısı o günlerde vardı ama biraz skora uzak kalıyordu. Özellikle İlhan Palut döneminde tabela da yapmaya başlayınca tüm dikkatleri üzerine çekti.

Haberin Devamı

Sorunsuz karakter

Hiçbir zaman bir sorunla adını yan yana getirmedi. Sahada kimseyle sürtüşmedi. Son dönemde transferler için yapılan moda karakter analizleri var ya hani, işte Amir için ona gerek yok. Çünkü Beşiktaş bu konuda hiçbir zaman sıkıntı yaşayamayacağı bir oyuncuyu kadrosuna kattı. Transferin perde arkasına gelince... Amir için önce Burnley teklif yaptı. Ardından Beşiktaş fiyat verdi. Galatasaray iddiaları da vardı ama Sarı-Kırmızılılar, geçtiğimiz pazar gününe kadar hiç masada değildi. Telefonla yapılan görüşmede Konya’yı cezbedecek bir rakam önerilince Beşiktaş bir kez daha fiyatı artırdı.

Haberin Devamı

Çizgisi hep Kartal’dan yanaydı

Yine de Amir’in burada en başından beri Beşiktaş için kulübüne diretmesi transferin Siyah-Beyazlılar’ın lehine sonuçlanmasına önemli etkendi. Boşnak oyuncunun Şenol Güneş tarafından bu kadar istenmesinin ana nedenleri; iki ceza sahası arasını çok iyi oynaması, topsuz oyundaki alan kullanma becerisi ve en önemlisi baskı altında stoperden aldığı topu oyuna sokma kabiliyeti. Amir, Beşiktaş’ta çok daha fazla gelişim gösterebilecek, katkı sağlayabilecek bir isim.