MENÜ

Sivas'ta Başakşehir'e altın puan

Abone Ol Google News

Son haftaların en formda takımı Yiğidolar, Başakşehir’e de geçit vermedi. Rıza Çalımbay’ın öğrencileri yenilmezlik serisini 17 maça taşırken 44 puana ulaşan Aykut Kocaman’ın takımı ise rakiplerinin kayıplarıyla fırtınalı geçen sezonda sakin limana bir adım daha yaklaştı.

Haberin Devamı

Şampiyonluk yarışı elbette farklı. Ancak bu sezonun en başarılı 3 teknik adamı varsa 1 tanesi Rıza Çalımbay’dır. Bu net. Anadolu takımları Edirne ötesine kafasını gösterdiği sezonda ligde tel tel dökülürken Sivasspor müthiş bir seriyle ligin ilk 5 takımından biri oldu. Dün de Başakşehir karşısında yine bu seriye yakışır bir iç saha oyunu izledik. Mutlak galibiyet isteyen rakibi karşısında koca ilk yarıda yarım pozisyon veren Çalımbay ve öğrencileri saldırgan oyunundan da taviz vermedi. İlk yarılardan gelen haberler Başakşehir için 1 puanı da altın değerine çevirince biraz daha kontrollü bir konuk takım vardı. Bu yarıda daha çok isteyen ve arayan tarafın Yiğidolar olduğunu söylemek lazım.

Tolga attı ama...

Başakşehir adına günün formda isimlerinden biri olan Tolga Ciğerci, 59. dakikada şık bir kafa golüyle topu filelere göndermeyi başardı. Fakat ofsayt bayrağı havadaydı. Günün sonunda Başakşehir puanını 44’e çıkarıp kabus gibi geçen fırtınalı sezonda limana bir adım daha yaklaştı. Sivasspor ise 17 maçlık yenilmezlik serisine ulaşarak kulüp tarihine geçti. Rıza Çalımbay ise kariyerindeki nice başarılı istatistiğe bir yenisini daha eklemeyi başardı. Hocanın sözleşmesi bitiyor. Yönetime yakışan böyle kaotik ortamda takımı buralara getiren hocayı uzun vadeli bir sözleşmeyle onore etmektir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ