MENÜ

En büyük güçleri sahip oldukları özgüven

Abone Ol Google News

Abdullah Avcı’dan Okan Buruk’a kalan en önemli miraslardan bir tanesi Trabzon’a karşı son dönemde kurulan üstünlük. Turuncu-Lacivertliler, Trabzon’la oynadığı son 9 maçını kaybetmedi, son iki deplasmandan ise 3’er puanla döndü. Okan Buruk bunun üzerine koyabilir. Çünkü en önemli özelliği takıma verdiği psikolojik güç. Bir kere bile çıkıp yoğun fikstürden dert yanmadı. Takımının her zor maçı kazanabileceğini söylerken kamuoyuna verdiği iddialı mesajlar kadar oyunculara özgüven yükledi. Şimdi tüm ülkenin övgüsünü kazanmış bir ekip olarak çıkacaklar sahaya. Finalleri kaybeden bir takım durumundayken Almanya’da Gladbach, iç sahada Sporting ve Kopenhag gibi ekipleri dize getirdiler. Trabzon maçını da final olarak gördüklerinden kuşku yok. Crivelli’nin yokluğu elbette dezavantaj sayılabilir. Ancak Okan hocanın sahaya süreceği alternatifler de en az Crivelli kadar yıpratıcı özelliklere sahip.

Haberin Devamı

Tribünün gücü!

Maçların seyircisiz oynanacağının açıklanmasının ardından bu işin en fazla kime yaradığını da söylemeye gerek yok herhalde. Yarıştığı rakipler arasında en büyük eksiği tribün gücü olan Başakşehir, Trabzon’da bu konuda da avantajlı.

Haberin Devamı

KISA MESAJ

Bu maçın sonucu birçok mesajı barındıracak içerisinde. Kazanan ‘gerçek lider benim’ demekle kalmayacak şampiyonluk yarışında da çok büyük avantaj yakalayacak. Beraberliğe sevinmek ise iki takımın en büyük hatası olur.

Ön plana kim çıkar?

Edin Visca, Trabzonspor’a karşı forma giydiği son 5 Süper Lig maçında birer gole katkı sağladı. Başarılı oyuncu bu süreçte 2 gol ve 3 asistlik bir performans ortaya koydu. Takımına verdiği olağanüstü katkı Tabzon’da da devam edebilir.

YORUM YAZ