MENÜ

Rize'de başladı! Florya'da bitti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray’da dün akşam saatlerinde adeta deprem yaşandı ve Hamza Hamzaoğlu ile yollar ayrıldı. Galatasaraylı taraftarlar için ve hatta yönetim içerisindeki birçok isim için bu sürpriz olsa da gelinen nokta çok da sürpriz değil. Her ne kadar böyle bir zamanlamayı beklemesem de bu ayrılığın çok da uzak olmadığı malumdu. İlk çatışmalar sezon başı kampında yaşanmaya başlanırken Hamza Hamzaoğlu özellikle Cüneyt Tanman’ın Florya’da ve bilhassa transferlerde söz sahibi olmasından rahatsızdı.

İkili birçok kez transfer konusundaki açıklamaları ile birbirlerine zıt ifadeler kullanırken, yönetim ikili arasında uzlaşı sağlayamadı ve Cüneyt Tanman ile yollar ayrıldı. Öte yandan Hamzaoğlu’nun, Dursun Özbek’in kardeşi Mehmet Özbek ile de anlaşmazlıklar yaşaması yönetim içerisinde tepki ile karşılaştı.

Bu gelişmeler sonrası özellikle Dursun Özbek ile Hamzaoğlu arasındaki ilişkiler olumsuza doğru gitmeye başlarken, Hamza Hamzaoğlu’nun yönetimin onayı olmadan basına açıklamalarda bulunması tepkilerin daha yüksek sesle verilmesine yol açtı. Transfer dönemindeki anlaşmazlıklar ve yönetimin önerdiği birçok ismin Hamzaoğlu tarafından veto edilmesi beraberlikteki huzuru kaçıran en büyük etkenler oldu. Tüm bu yaşananlara karşın sezona başlayan taraflar ligde ve özellikle Avrupa’da alınan başarısız sonuçların ardından daha derin güven sorunu yaşamaya başladı.

Kötü sonuçların ardından yönetimin Fatih İşbecer vasıtasıyla Hamzaoğlu’ndan rapor istemsi ve Hamzaoğlu’nun ‘rapor vermem’ demesi geri dönüşü olmayan bir yola girilmesine neden oldu. Bu krizin ardından üst üste alınan iyi sonuçlarla ortalık duruluşmuş olsa da Rizespor karşısında alınan tarihi 4-3’lük yenilgi sonun başlangıcı oldu. Hamza Hamzaoğlu’na güvenin azaldığı yönetim tarafından saklanmazken basına açık son antrenmanda Hamza Hamzaoğlu’nun açıklamalarda bulunması ayrılık kararın uygulanması anlamına geliyordu.

Antrenmanda kimsenin basına açıklama yapılmama kararı üzerine Hamzaoğlu’nun konuşması başkan Dursun Özbek’i çok sinirlendirdi. Hamza Hamzaoğlu’nun özellikle Umut Bulut için ‘sözleşmesi uzamasaydı da ben uzatacaktım’ ve ‘ bu takımda kim Umut kadar koşuyor ki’ demesi rahatsızlığa yol açtı. Daha önce birçok kez sarsılan bu birliktelik böylelikle son bulmuş oldu.

YORUM YAZ