MENÜ

Gerektiği gibi oynadılar

Abone Ol Google News

Galatasaray, Milli aranın bitimi ile ligde Konyaspor’u konuk etti. Hücum hattındaki tercihleri merakla beklenen Fatih Terim, Mohamed ve Halil’e ilk onbirde forma verdi.

Haberin Devamı

Farkı açamadılar

Sarı-Kırmızılılar golü erken buldu. Ceza sahası içerisine derinlemesine atılan topta, Konyaspor savunması ile kaleci Sehic anlaşamadı ve araya Mohamed girdi. Mısırlı golcü bu büyük hatayı affetmedi ve 4. dakikada topu ağlara gönderdi: 1-0. Bu golden sonra Konyaspor topa hakim olup, rakip yarı alanda daha fazla göründü. Galatasaray bu bölümlerde takım savunmasında hata yapmadı ve rakibine gol şansı tanımadı. 23’te Halil aşırtmak istedi, Sehic son anda gole izin vermedi. 25’ten sonra ise Fatih Terim’in takımı oyunun kontrolünü sağlamayı başardı. 37’de Mohamed sert vurdu, top az farkla yandan auta gitti. Galatasaray ilk yarıda farkı açma şansını yakalasa da bu fırsatları değerlendiremedi. Terim’in öğrencileri Mohamed’in ayağından bulduğu golle soyunma odasına 1-0 önde gitmeyi başardı.

Kontrol Konya’daydı

Konyaspor ikinci yarıya etkili başladı. Topa hakim olan konuk taraf, oyunu rakip yarıda oynadı. Galatasaray kendi yarı sahasında kalırken, Konyaspor’a alan bırakmamaya çalıştı. Topu rakibine veren Fatih Terim’in öğrencileri, ileri çıkmakta zorlandı. 55’te Serdar vurdu, Muslera çizgiden harika çıkarttı. Oyundan memnun olmayan Terim, 62’de üç değişikliğe gitti. Bu değişiklikler Sarı-Kırmızılılar’ın direncini artırsa da hücum gücüne etki etmedi. Galatasaray ikinci 45 dakikada topu rakibine vermesine karşın, savunmada hata yapmadı ve istediği sonucu almayı başardı. Aslan, zorlu maçtan 1-0 galibiyetle ayrılarak, çok kritik bir üç puanı hanesine yazdırdı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ