MENÜ

Galatasaray bildiğiniz gibi!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ligi ilk 4 sıra içerisinde tamamlamayı hedefleyen Galatasaray, İbrahim Üzülmez ile çok iyi bir çıkış yakalayan Gençlerbirliği’ne konuk oldu. Bir sonraki hafta Arena’da Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Aslan’da Orhan Atik, hafif sakatlıkları bulunan Hakan, Sneijder ve Carole’u İstanbul’da bırakırken Chedjou ise kulübede yer aldı.

Volkan Pala olsa...

Karşılaşmaya savruk, dağınık ve takım olmaktan çok uzak bir görüntü ile başlayan Galatasaray bu hali ile yine şaşırtmadı. Orta alanda Selçuk, Bilal, Podolski, Emre ve Yasin bedenen olsa da ne kafa olarak ne de ruh olarak sahadaydı. Umut için ise artık fazla bir şey demeye gerek yok. Çok iyi bir insan ve hepsi bu! Haftalardır Galatasaray forveti olarak sahada yer alan bir oyuncunun bırakın gol atmayı, gol pozisyonuna bile giremeden yine sahaya 11’de çıkması Umut’un değil, teknik heyetin suçudur. 18 yaşındaki Volkan Pala, sahada olsa 33 yaşındaki Umut’tan ne kadar kötü oynayabilir ki? Gençlerbirliği ise topla fazla oynamasa da Galatasaray’ın üzerine etkili gitti.

Kanatları iyi kullanan ev sahibi takım savunmada da hata yapmadı. 16. dakikada Denayer ceza sahası içinde Stancu’yu düşürdü, hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun arkasına geçen Stancu takımını öne geçirdi:1-0. İlk yarı boyunca oynuyor taklidi yapan Podolski, Umut ve Yasin takımları adına tek bir olumlu hareket yapamayınca Genlerbirliği ilk devreyi nde kapattı.

Fiziki yetersizlik

İkinci yarıda Galatasaray daha fazla ileri gitmeye çalıştı. Topla daha fazla oynayan Sarı-Kırmızılı takım, daha fazla risk alsa da bireysel performanslar düşük olunca tehlikeli bir atak geliştiremediler. Gençlerbirliği ise kontrataklarla tehlike aradı. El Kabir’in oyuna girmesi ile orta alandan daha hızlı çıkan ev sahibi, Stancu ve Djalma ile pozisyonlar buldu. 60.dakikada ceza sahası içerisindeki karambolde Selçuk’un şutunu Doğa’nın elle kestiği gerekçesi ile hakem bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Selçuk skora dengeyi getirdi: 1-1. Golden sonra ise Galatasaray’da fiziksel düşüş başladı. Cim Bom her ne kadar ikinci golü arasa da başta Umut ve Podolski olmak üzere ileri uçtaki futbolcular oyuna dahil olamadı. İki takımın karşılıklı penaltı golleri ile maç 1-1 sona ererken Galatasaray yine umut vermedi. Önümüzdeki hafta Arena’da Fenerbahçe maçında bu futbol oynanırsa, bir çok taş yerinden oynayacaktır.

YORUM YAZ