MENÜ

Aslan'dan tek vuruş!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Milli arada Yunanistan ekibi Panthrakikos ile deplasmanda hazırlık maçına çıkan Galatasaray, rakibini Sabri’nin attığı golle 1-0 mağlup etti. Kaleci Cenk ve Grosskreutz da, ilk kez Sarı-Kırmızılı formayla sahne aldı.

Lige verilen milli arayı hazırlık maçı ile değerlendiren Galatasaray, Yunanistan 1. Lig takımlarından Panthrakikos ile karşılaştı. Geçtiğimiz sezon Florya’da hazırlık maçında karşılaşan iki takım bu kez Gümülcüne’de sahaya çıktı. Yeni transferler Kevin Grosskreutz ve Cenk’in sahaya ilk 11’de çıktığı maçta forma şansı bulmakta zorlanan Tarık, Koray, Olcan, Emre ve Jem Karacan gibi isimler de kendilerini gösterme şansı buldu. Düşük tempoda başlayan karşılaşmada Galatasaray topun kontrolünü eline geçirmekte zorlanmadı. Yan top ve uzaktan atılan şutlarla pozisyon arayan Aslan’da 11. dakikada Bilal vurdu, top üst direkte patladı. 30. dakikada ise Grosskreutz ceza sahasında yerde kaldı ve hakem penaltıyı verdi. Topun başına geçen Emre, ‘Panenka’ vuruşunu yaptı ve top üst direkten döndü. Cim Bom’un rakibine oranla oyuna daha fazla hakim olduğu maçın ilk yarısı 0-0’lık beraberlikle sonuçlandı.

Gençler de sahne aldı

İkinci yarıya Panthrakikos oyuncu değişiklikleriyle başlarken Galatasaray maça başladığı 11’le sahaya çıktı. İkinci yarıda tempo ve kalite iyice düşerken Aslan’da yorgunluk da başladı. Hamza Hamzaoğlu 64. dakikada oyuna müdahale ederken, Doğan ve İbrahim gibi genç oyuncuları sahaya sürdü. 72. dakikada Sinan ceza sahası sol çaprazından şutunu attı, kalecinin müdahalesi sonrası topu önünde bulan Sabri düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi: 0-1. Galatasaray yedek ağırlıklı bir kadro ile sahaya çıktığı karşılaşmadan 1-0’lık galibiyetle ayrılırken, forma şansı bulamayan Koray, Tarık ve Olcan bu maçtaki performansları ile Hamza Hamzaoğlu’nun gözüne girmeyi başaramadı. Yeni transferlerden Grosskreutz ve Cenk başarılı bir futbol ortaya koyarken, Emre Çolak da çalışkanlığıyla dikkat çekti.

YORUM YAZ