MENÜ

Sonuçsuz baskı

Abone Ol Google News

Galatasaray, savunmasının merkezindeki 2 oyuncunun eksikliğini en çok Fenerbahçe eksik kalmışken, oyuna tam hakimken hissetti. Çünkü Luyindama ve Marcao’nun takıma olumlu etkisi, savunma yönündeki performanslarından daha çok oyun kurulumunda... Daha önemlisi takım rakip alana yerleşmişken takımın boyunu kısaltma ve akın sürekliliğine yaptıkları yaratıcı katkıda. Bu 2 oyuncu yokken Galatasaray’ın oyunu ligin ilk yarısınında gerisine düştü. Topa rakip eksikken yüzde 70’lere yakın sahip oldular. Ancak Terim’in araya sarkacak Emre, Mitro, Sinan’ı oyun almasına rağmen oraya topu atacak baskıyı efektif akınlara çevirecek kaynağı bulamadılar. Yani muhtemel akının sonu sahadaydı ama başını kuramadılar. Fenerbahçe’nin maç başı planını anlayamadan eksik kalmaları sonucu Moses’ın sağ beke çekilmesi beklenmedik bir gol getirdi. Sahanın en yürekli oyuncusunun golüyle de maç berabere bitti.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Fenerbahçe’nin golü öncesi Dirar’ın Feghouli’ye yaptığı harekette topa müdahele yok. Peki ayağa basma yok mu?

Haberin Devamı

Maçın starı

Onyekuru’nun kafa golü attığı ve takımının en sakin oyuncusu olduğu maçta Galatasaray adına yıldız o. Fenerbahçe’nin eksik kaldığı oyunda soğukkanlı futboluyla, harcadığı enerji ve attığı golle Eljif, ev sahibinin ekstra oyuncusu oldu.

Maçın olayı

Ali Palabıyık yetenekli bir hakem olarak kendisini gösterdi. Ama çok düşünüyor. Hakemlik çok düşünülerek yapılacak bir meslek değil. Tıpkı gazetecilik gibi. İnce eleyip sık dokuyup fazla düşünmeden hızlı kararlar vermeniz gereken bir zanaat.

Kısa mesaj

Takımın 10 numarası, oyunu yönlendiren soğukkanlısı olmalı. Belhanda’nın hak ettiği değeri bulamamasına rağmen dünkü performansının yeterli olmaktan çok uzak olduğunu söylebilirim. Eğer rakip eksikken 10 numara sahadan alınıyorsa sorunu kendisinde aramalı.

YORUM YAZ