MENÜ

Şampiyonluk frekansı

Abone Ol Google News

Zirve yarışı sıkı. Çok takımkovalıyor. Sivas, Alanya parlıyor. Dolayısıyla sahnelenen artık eskisi gibi sadece büyüklerin yarışı değil. Bunu aklımdan çıkarmadan şunu söylemekte sakınca görmüyorum: Dün Kadıköy’de tribünden kulübeye ve sahaya, uyumla gümbürdeyen şampiyonluk frekansıydı. Bu Kadıköy’de uzun süredir hissedilmeyen bir gümbürtü. Maçın başından itibaren gelen baskı, çok oyuncuyla ceza sahasına odaklanan oyun, başından bu yana Ersun Yanal’dan istenen, onun çağrılmasına sebep olan futboldu. Ozan-Gustavo merkezi Fenerbahçe’yi farklı yapıyor. Bu açık. Merkezi doğru ve sağlamkurunca mesela Vedat’ın nerdeyse cezalıymış gibi oynaması durumu kökten değiştirmiyor. Tabii Fenerbahçe bu kadar isterken Okan Buruk’un seçtiği oyunu da konuşmalı. İlk yarıda alanlardan ziyade adamlar ve savunma üzerine bir strateji izlediler. Ancak geçen yılın -şampiyon olamasa da- lider takımı bu kadar rakip öncelikli bir oyundan alan oyununa dönüşü kolay olmuyor.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Okan Buruk bu takımı başkalaştırdı. Dün planı tutabilirdi. Visca, Dirar’ın iki hatasında pozisyona girdi. Ancak oyuna hükmederek Fenerbahçe’yi zorlayabilirdi. Dünkü oyunonu bu konuda nereye itecek? Daha mı tedbirci ve kontracı olacak yoksa kabuğunu kıracak mı?

Haberin Devamı

Maçın starı

Max Kruse için hiçbir maçın yıldızı olmadan sezonun yıldızı olabilir demiştim. Bahsettiğim dünkü performansıydı. Gücüyerinde değil. Kopup gidemiyor. Şutu güçlü değil. Ama oyun aklı ve becerisi çok yüksek. Maçın yıldızı ise Luiz Gustavo tabii ki.Nerdeyse bir Alex... Mükemmel bir profesyonel. Mükemmel bir akıl. Mükemmel bir beceri ve soğukkanlılık...

Maçın olayı

Şu açık, büyükler bileşik kaplar kuralına göre yaşar. Galatasaray ve Beşiktaş’taki karışıklığın dünkü Fenerbahçe performansına katkı yapmadığını söylemek mümkün değil. Büyükler liderin puanına bakmaz.Diğerbüyüklerin durumuna bakar. Eğer Sivas’ın performansını 3’ünden biri sergiliyorolsa şu anda lig bitmiş diğerleri dağılmıştı.

Kısa mesaj

Gölcük Depremi’ni -abartmadan-merkez üssünün tam üstünde yaşamış biri olarak Cuma akşamından bu yana hüznüm, yaram derin...Diyeceğimşu,deprembirdoğaolayıdır.Öldürmez.Öldürenihmal,plansızlık,kuralsızlık, hırsızlıktır. İşte kaybettiğimiz insanları bu günahlarımız yüzünden kaybettik. Lütfen artık bilimi dinleyelim.

YORUM YAZ