MENÜ

Mert Günok'a takıldılar

Abone Ol Google News

Bu hava ve zemin şartlarında özellikle 2. yarıda oynanan oyun sıralamadaki yerlerin hakkını veren bir seviyedeydi. Okan Buruk’un sıklıkla uygulattığı 4-2-4 diyebileceğimiz dizilişin bu zeminde zorlandığını söylemek hata olmaz. Sivas merkez üçlüsü çoğunlukla İrfan-Mahmut ikilisine üstünlük sağladı. Buruk’un bu planı rakip ceza sahanın etrafına yüklenebildiğinde kontrol edilmesi zor. Ancak dünkü şartlarda merkezde sayısal bir eksiklik oluşuyor ve buna bağlı olarak da Elia ve Visca gibi çizgiye yakın oynadıklarında çok daha etkili olan iki oyuncu merkeze yaklaşmak zorunda kaldıkları için bu hücum gücünden yararlanmak zorlaşıyor.

Haberin Devamı

Yine de dün bu şartlarda Sivas oyunu ele almışken öne geçmeyi başardılar. Hakkını verelim golü de iki santrfor avantajıyla buldular. Ancak Sivas ağır bastı. Ev sahibi için galibiyet de çok mümkündü. Ancak Mert Günok’a takıldılar.

Gecenin sorusu

İki hoca da ilkbaharda oynanıyormuş gibi ele aldılar oyunu. Güzel oyundu teşekkürler. Seyirci olarak mutluyum. Ama kazanmak isteyen bir hoca olsam bunu mu oynatırdım yoksa 2. toplara mı giderdim?

Haberin Devamı

Maçın starı

Mert Hakan olağanüstü fizik çabasının yanında attığı şutlar ve defansif başarısıyla sivrildi. Bu zeminde bu mevkiyi oynamak hiç de kolay değil. Ligin yükselen yıldızlarından biri. Bana Serie A’nın A klas oyuncularını hatırlatıyor. Önü açık.

Maçın olayı

Sivas risk aldığında ve özellikle Mert Hakan’ın harika oyunuyla baskı sağladı. Okan Buruk ise Demba Ba’yı çıkararak öndeki temel pivotundan vazgeçti. Yerineyse Skrtel girdi. Hücumdan eksiltmek tamam. Ancak önce Elia sonra Ba çıkınca top tutmak çok zor oldu.

Kısa mesaj

Lider farkı eritti belki ama oyunu asla bırakmıyor. Sonuçlara bakınca klasik bir Anadolu takımı tutulması diyebilirsiniz. Ancak seyrettiğinizde öyle değil. Eksik olan 0-0 oyununda yeterli seviyeye çıkılmamış olması.

YORUM YAZ