MENÜ

Tartışmasız lider Başakşehir

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Başakşehir lider gittiği Karabük’te 3 puanı Emre ve Mehmet Batdal’ın golleriyle aldı. 4 deplasmandan da gol yemeden zaferle ayrılan İstanbul ekibi, 20 puana ulaşırken bu haftayı da zirvede kapattı. Karabük’ün taraftarlarla ilk buluşması ise hüsran oldu.

Maç öncesi her iki takım da zorlu bir denklemi çözmek için sahaya çıktı. Bu sezon evinde 3’te üç yapan Kardemir ile rakip sahada 3 maçtan üç galibiyet çıkaran Başakşehir arasındaki maçta sonucu hatalar belirleyecekti. Son 11 maçtır deplasmanlarda mağlubiyet yüzü görmeyen konuk ekip rakibin hücuma çıktığı anlarda kaptırdığı topları iyi değerlendirdi. Kontratak futboluna yatkın oyuncularının yaptığı presle 3. bölgede tehlikeler yaratan Başakşehir bu çabasının ödülünü 24’te aldı. Poko’nun ceza alanı içinde elle kestiği topa Cüneyt Çakır ‘penaltı’ dedi. Emre, Ahmet Şahin’i terse yatırıp, topu ağlara yolladı: 0-1. 45+1’de Visca kaptığı topu ceza alanı içine yolladı. Dany ve Mossoro’nun hamlesinde ortada kalan topu Batdal ağlara yolladı: 0-2.

İstediğini aldı

Başakşehir ikinci yarıda skoru korumak için orta alanı kalabalıklaştırdı. 60’tan itibaren bütün silahlarını sahaya süren Kardemir’in hocası İgor Tudor, defansı eksiltip, ofans gücünü artırdı. Başakşehir’de ise Mehmet Batdal dahil tüm takım alan savunmasını başarı ile yürütünce, rakibin giderek yoğunlaşan baskısı tempoyu yüksek tuttu, ancak gol getirmedi. 90+1’de Latovlevici’nin şutu defansa çarpıp dışarı çıkınca, Başakşehir deplasmanda kazanma geleneğine bir çentik daha attı.

YORUM YAZ