Malatya'dan çıkış yok

Abone Ol Google News

Yeni Malatyaspor ilk yarıda Kubilay ve Acquah’ın maçın başında attığı iki golle Denizlispor’u 2-0 yendi, yükselişini sürdürdü. Prosinecki yönetiminde kötü gidişe ‘dur’ demek isteyen Ege temsilcisi, en az 1 puan için çıktığı maçta yine hüsrana uğradı.

Haberin Devamı

Kadro derinliğinin bir türlü oluşturulamadığı konuk ekipte tüm ümitler 35 yaşındaki yorgun gol ayağı Rodallega’ya bağlanmıştı. Ancak Recep Niyaz, Aissati ve Sagal’ın gününde olmaması, gelişen nadir Denizli ataklarında topun Kolombiyalı golcü ile bir türlü buluşturulamaması, sonun başlangıcı oldu. Görev yaptığı takımlarda çok iyi işler başaran Hamza Hamzaoğlu, dün de sahaya kazanmak adına iyi işler yapan, rakibe 90 dakika boyunca alan bırakmayan bir takım sürdü. Savunmada Semih ve Kerim Hafez kusursuz bir oyun sergilerken, Adem Büyük de takımını gerçek bir lider gibi yönetmeyi bildi. Denizlispor orta alanındaki top kayıpları, Yeni Malatyaspor adına maçın erken kopmasını sağladı.

Denizli’de gidiş kötü

7’de Lukoki’nin sağ kanattan yaptığı ortada, Kubilay Kanatsızkuş kafayla topu filelerle buluşturdu: 1-0. 17’de ceza alanına yakın bölümde Recep Niyaz’dan topu kapan Tetteh’in pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Acquah farkı ikiye çıkardı: 2-0. Prosinecki’nin, “en azından 1 puan” anlayışı ile yaptığı değişiklikler oyuna hareket getirdi. Ancak bu tür rakiplerle nasıl baş edilmesi gerektiğini bilen Hamzaoğlu, karşı hamlelerle oyunu soğutarak, skorun korunmasını sağladı. Ev sahibi bu galibiyetle birlikte peşpeşe 3 maçından da 3 puanla ayrılmayı başarırken, Denizlispor’da ise kötü gidiş bu hafta da sürdü.

Haberin Devamı
YORUM YAZ