MENÜ

Konya'da çıldırtan sessizlik

Abone Ol Google News

Tükenen haftalarda Süper Lig’in dibine şekil verecek olan maça her iki takım da kontrollü başladı. Buna yoğun yağışın oluşturduğu kaygan zemin de eklenince, oyun orta alanda sıkışıp kaldı. Konuk ekibin ataklarına yön veren isimlerin başında gelen İlhan Depe’yi kenarda oturtan Fuat Çapa, Aytaç Kara ve Quaresma gibi iki usta ayağı liderliğe soyundururken, gol için kanatlardan Hadergjonaj ve Haddadi’nin Koita ve thiam ile ceza alanında buluşturacağı toplara bel bağladı.

Haberin Devamı

Önce emniyet!

Bülent Korkmaz ise önce emniyet düşüncesi ile savunma güvenliğini ön plana çıkaran bir kadroyu sahaya sürdü. Jonsson’un direnci, Skubic ve Ömer Ali’nin çabukluğu, Milosevic’in bindirmelerinin gol için yeterli olacağını planlayan Korkmaz’ın bu düşüncesi maç boyunca sonuç vermedi. 40’ta Skubic’in sağ kanattan getirip, penaltı noktasında Ömer Ali ile buluşturduğu top savunmadan sekip Mak’ın önüne geldi. Bu futbolcunun vuruşuna yatan Hadergonaj topu kornere çeldi.

Ramazan kurtardı

İkinci yarıda ilk hamle Bülent Korkmaz’dan geldi. Shengelithuram değişikliği Konya adına oyuna hareket getirirken Çapa da buna Ndongala ile karşılık verdi. Bu dakikadan sonra oyun hareketlendirdi, 67’de Quaresma’nın uzaktan şutu direği sıyırırken, 69’da thuram’ın çerçeveyi bulan şutunda, Ramazan gole kalesini kapadı. 85’te Hurtado’nun direk içine göndermek istediği topu kaleci Ramazan köşeden çelmeyi başardı. Maç öncesi 3 puan hesapları yapan taraflar, 90 dakika sonunda eldeki 1’er puana sevinmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ