MENÜ

Konya, Antalya'yı yıkamadı

Abone Ol Google News

Süper Lig’in iki amaçsız takımı Konyaspor ve Antalyaspor’un ağır çekim mücadelesinden gol sesi çıkmadı. Taraflar ilk yarıda kontrollü futbolu tercih ederken, ikinci yarıda oluşan nadir pozisyonlarda ise kale direği ve kaleciler gole izin vermedi: 0-0. Son 5 maçta 1 galibiyet alan, son 3 maçını kaybeden ev sahibi ile 6-0’lık Hatayspor maçından sonra 4 maçtır yenilmeyen, 2 galibiyet, 2 beraberlikle yoluna devam eden Antalyaspor’un dünkü rahatlığı, kora kor bir futbol bekleyenleri adeta şok etti. Ersun Yanal, takımını sahaya ‘ne yaparsanız yapın, yenilmeyin’ taktiği ile sürdü. Mesajı alan futbolcuları, ilk 45’te topu rakibe verip, yarı sahalarında karşılama planını kusursuz uyguladı. Akdeniz temsilcisinin geliştirdiği cılız ataklar da rakip ceza sahası önünde eridi gitti.

Haberin Devamı

Oyunun hakimi ama...

İlk 30 dakika içinde oyunun hakimi olan Konyaspor ise, elini-kolunu sallaya sallaya gidip, fink attığı rakip alanda neredeyse gol pozisyonuna bile giremedi.

İsmail Kartal 2. yarıya Bytyqi hamlesi ile başladı. Norveçli sol kanadı hareketlendirirken, ev sahibi rakip ceza alanı içinde gole bir hayli yaklaştı. 60’ta Bytyqui soldan ortaladı, Musa’nın kafa vuruşu yan direkten döndü. 80’de Eren soldan ortaladı, Gökdeniz kale ağzında topa dokunamayınca, takımını mutlak bir golden etti. 89’da Fredy’nin 25 metreden gönderdiği sert şutu Eray, kornere çeldi. 0-0 biten maç sonrası yenilmeyen her iki takım da sahadan eldeki birer puanın sevinci ile ayrıldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ