MENÜ

Başkentte Malatya şov

Abone Ol Google News

Ankaragücü’nün yenilmezlik unvanına son veren Yeni Malatyaspor, başkentte gol oldu yağdı: 0-4. İlk üç hafta maçına teknik sorumlu Aykan Atik’le çıkıp, 5 puan toplayan Ankaragücü dünkü karşılaşma öncesi görevi taze kan olarak Metin Diyadin’e vermişti. Sergen Yalçın yönetimindeki Malatyaspor ise iki maçını kaybetmiş, Başkent’e yeni bir çıkış aramaya gelmişti. Diyadin, evinde kazanma alışkanlığını 8 maça taşıyan takımın oyun kurgusunu bozmazken, Sergen ise sakatlıklar nedeniyle radikal değişikliklere imza attı.

Haberin Devamı

Top göstermediler

Yiğithan Güveli, Gökhan Töre ve Moryke Fofana’nın olmadığı haftada Robin Yalçın’a Mustafa Akbaş ile birlikte savunmanın göbeğinde görev verdi. Guilherme dün yine şovunu yaptı. Geçen sezonun yıldızı, dünkü maça da damgasını vururken, Bifouma ve Jahoviç de Brezilyalı’nın en büyük destekçisi oldu. Malatyaspor ilk yarıda ev sahibine top göstermezken, bu yarıda kaleci Farnolle’ye neredeyse top gelmedi.

Büyük üstünlük sağladı

26’da Bifouma’nın sürükleyip rakip penaltı noktasına ortaladığı top, Ankaragücü kalecisi ve savunmanın anlaşmazlığı sonrası Guilherme’nin vücudu ile verdiği pası Jahovic kaleye şutladı: 0-1 32’de Jahovic’in başlattığı atağı bu kez Bifouma sonlandırdı. Guilherme ile girdiği verkaçı iyi değerlendiren Kongolu forvet farkı ikiye taşıdı: 0-2. 43’te Guilherme, Ankaragücü taraftarının da alkışladığı jeneriklik bir gole imza attı. Yıldız futbolcunun ceza sahası dışından sol ayakla gönderdiği füzeyi, kaleci Korcan seyretmekle yetindi: 0-3. İlk 45’te skoru lehine çeviren Malatyaspor firene basarken, ev sahibi ise en azından 1 gol parolası ile rakip alanda daha fazla göründü. Ancak golleri kaçıran taraf yine konuk ekip oldu. Kitsiou’nun atılmasının ardından 10 kişi kalan rakibine büyük üstünlük sağlayan Malatyaspor 82’de Donald ile bir gol daha buldu: 0-4.

Haberin Devamı
YORUM YAZ