MENÜ

Başakşehir de yıkamadı

Abone Ol Google News

Formunu yakalayan Başakşehir, haftaya lider giren Alanyaspor’u ikinci yarıdaki atak futbolu ile bunalttı ama yıkamadı. Nefes kesen mücadelede taraflar birbirine üstünlük kuramadı. Sonucu merakla beklenen maçta gol sesi çıkmadı.

Haberin Devamı

Ev sahibi, unvanını korumak, rakipleri ile arasındaki farkı açmak istiyordu. İstikrardan yana tavır sergileyen teknik direktör Erol Bulut sahaya galibiyet kovalayan, disiplini elden bırakmayan bir 11 sürdü. 3 Yunanlı Tzavellas, Siopis ve Bakasetas’ın hırsını, Efecan, Fernandes ve Cisse’nin bitiriciliği ile harmanlayan Bulut, Onur’u da ataklarda sürpriz oyuncu olarak kullandı.

Başakşehir ise Epureanu’nun dönüşü ile savunmasını toparlamış, Skrtel ile adeta savunmaya duvar örmüştü. Okan Buruk’la giderek ivme kazanan İstanbul temsilcisi İrfan Can, Edin Visca ve Crivelli ile rakip alanda etkili olmayı planlamıştı. İrfan Can’ın 16. dakikada sakatlanması, Başakşehir’i yavaşlattı.

İlk yarıda top daha çok Başakşehirli futbolcuların ayağında olmasına rağmen, pozisyon zenginliği ise ev sahibindeydi.

Haberin Devamı

Buruk bastırdı ama...

28’de Bakasetas, korner atışında topu arka direğe çıkardı. Fernandes’in 90’a yönelen kafa vuruşunda Azubuike topu uzaklaştırdı.

İkinci yarıya Başakşehir hızlı başladı. 60’ta Elia-Berkay hamlesi konuk ekibi adeta uçurdu. Orta alan üstünlüğünü rakibine kaptıran Alanya sahasına hapsoldu.

66’da Edin Visca’nın yere çaptırarak vurduğu yarım voleyi, Marafona kale çizgisinde çeldi.

Okan Buruk, sahasından çıkmakta zorlanan Alanyaspor’a son derbeyi vurmak için Demba Ba silahını da kullandı.

Salih fena kaçırdı

90’da Salih maçın kaderini değiştirecek pozisyonu buldu, ancak kafa vuruşu çerçeveyi bulmadı.

Dostça başlayan karşılaşma dostça sona ererken, taraflar maç sonunda da hanelerine yazılan 1’er puanla avundu.

YORUM YAZ