MENÜ

Alanya fırtınası

Abone Ol Google News

Trabzonspor galibiyeti ile tırmanışa geçen Alanyaspor, ilk 4 haftanın flaş takımı Kasımpaşa’yı İstanbul’da 2-1 yendi, yükselişe geçti. Bundan önceki maçlarda rakibe istatistik sağlayan ev sahibi, sahasında oynamanın avantajını da kullanıp karşılaşmaya hızlı başladı. Savunmada Veysel’in ayağa pasları ile hücumu başlatan Kemal Özdeş’in öğrencileri gole erken yaklaştı. Ancak 5. dakikada Pavelka’nın attığı gol VAR’a takıldı. 16’da Veysel’in şutunda kaleci Ufuk gole izin vermedi.

Haberin Devamı

Bu dakikadan sonra toparlanan ve orta alan üstünlüğünü ele geçiren Alanyaspor, Cisse ile pozisyonlar buldu. Senegalli yıldız, 45+1’de Efecan’ın savunma arkasına attığı topu kovalarken korner çizgisi üstünde yere düştü. Cisse buna rağmen akıllıca bir vuruşla topu ağlara yolladı: 0-1. 45+3’te önce Trezeguet sonra Diagne’nin şutlarını kurtaran Haydar, Alanya’nın ilk yarıyı önde kapatmasını sağladı.

Nefes kesen uzatma

Kasımpaşa’da Kemal Özdeş, kilitlenen kanatlara hareket getirmek için Özgür Çek’i oyuna aldı. Alanya’da bu 45’te genç Merih savunmayı toplarken, kaleci Ufuk da yerinde kurtarışları ile rakibin akınlarına set çekti. 87’de Cisse, Ceyhun’un pasında yine arkaya çok iyi bir koşu yaptı ve ikinci golünü attı: 0-2. 89’da savunmadan dönen topu Diagne, bu kez VAR’ın onayı ile gole çevirdi: 1-2. Bu gol sonrası 6 dakikalık uzatmada beraberlik şansları yakalayan ev sahibinde Edouk, 90+5’te takımını hem golden hem puandan etti!

Haberin Devamı
YORUM YAZ