Arama

Popüler aramalar

Yaz tarih yaz!

Abone OlGoogle News
Haberin Devamı

Galatasaray maç boyunca mücadele gücünü hep yüksek tuttu. Konsantrasyonunu ilk dakikadan itibaren sahaya yaydı. Şampiyonlar Ligi düzeyinde koşup, çabaladılar. Fatih hoca oyuna başlarken Semih ile Riera ’yı tekrar savunma bloğuna geri almış, Selçuk ’un yanına ise Melo’yu uygun görmüştü. Umut’un yerine ise Elmander, Burak’a partner olarak seçilmişti. Bu isimlerin yanısıra sahaya klasik düzende yayıldılar. Galatasaray beklenenin aksine rakip alanda baskılı başlamak yerine dengeli oyunu tercih etti. İlk yarım saat orta sahada güç gösterisi şeklinde geçti. Sarı Kırmızılılar 33. dakikada gole çok yaklaştı. Üst üste yakalanan şut şansları doğru zamanlamayla taçlandırılamadı ne yazık ki. Devrenin akıllarda kalan en kritik anı ise Powell’ın direkte patlayan kafa şutuydu.

Maçın neredeyse orta sahada iki ekibin de birbirini test eder gibi süregelen mücadelesinde kırılma noktası bize göre 52. dakikada Melo ’nun müthiş kafa şutunda kornere giden topla yaşandı. Melo’nun o an gürleyen yüreği ve kalbinden fışkıran ateş Sarı Kırmızılı tribünlere de yayıldı, zafer oldu. Nitekim ardından Selçuk'un korneri Burak’ın kafasında patlayınca tarihi bir gecenin coşkusu artık Arena’ya sığmıyordu. Filelerde buluşan bu altın vuruş tüm ülkeyi ayağa kaldırdı.

Galatasaray ’da dün gece mücadele etmeyen oyuncu yoktu. Herkes elinden gelenin üstesinde efor sarfetti. Savunmada Riera mükemmel oynadı. Ofansa katkısı kadar savunmada çok doğru hamleler yaptı. Eboue kariyerine yakışan seviyedeydi. Semih’in geri dönüşü Dany’nin de dengesini sağladı. Melo-Selçuk geçen sezonki performanslarını anımsattı. Amrabat bu kez umut verdi. Hamit hakkındaki söylemleri olumluya dönüştürecek düzeye çıktı. Şanssız olduğu tek an direkte patlayan o müthiş şutuydu. Onun gibi 70 milyonun da yüreği o dakika yandı. Galatasaray taraftarı da dün gece sınıfı geçti. Takımlarını müthiş desteklediler. 90 dakika nefeslerini arkalarında hissettirdiler. Gerçek bir 12. adamdılar. Futbolun havalimanında değil, sahada oynandığını gösterip alkışı hak ettiler.

Evet! Galatasaray çok önemli aynı zamanda da değerli bir futbol gecesine daha imzasını attı. Manchester United’a neredeyse pozisyon bile vermediler. Bir futbol markasına nasıl kafa tutulacağını gösterdiler. Maçtan bir gün önce Fatih hoca “En güzel hesap kazanmak” dedi. Terim’in iyimser hesapları gerçeğe dönüştü, kâr hanesine altın harflerle yazıldı. Arena muhteşem bir zafer gecesine tanıklık etti. Emeği geçenleri ve bu geceyi yaşatanları kutluyoruz.