Was ist los?
Haberin Devamı ›
Her Alman gibi çalışmaya, çok çalışmaya inanmış, hatta iman etmiş adamdın Herr Daum. Her ne kadar tefe konulmuş, aşağılanmış, küçümsenmiş, takdir görmemiş olsan da, ilk Fenerbahçe döneminde inanılmazı başardın. Bazen de inanılmaz şeyler yaptın.
Yetenekleri ne olursa olsun, senin çalıştırdığın takımların klasik özelliği, karakteristiği çok çalışmak, çok koşmak, üst düzeyde mücadele etmek, son ana kadar oyundan kopmamak, gerçekçi ve disiplinli oynamak değil miydi? Biz seni öyle bildik, öyle tanıdık.
Bu deneyimlerle gittin ve tekrar geri geldin. Herkes yaşadıklarından, ödediği bedelden keskin ve tavizsiz dersler çıkarmış, daha cevval bir Daum beklerken, ortada taban tabana zıt bir tablo var. Gereksiz inatlarından ve yanlışta ısrarından arınmış bir Daum bekleyenleri hayal kırıklığına uğrattın.
Ekibindeki Koch sayesinde, hiçbir şey olamasa, en azından ‘kondisyon canavarı’ olurdu senin çalıştırdığın takım. E, bu özellik de yok ortada. O zaman ya Koch çalışmıyor, ya da çalıştırmıyor. Çünkü 75’ten sonra gücüyle, nefesiyle, diriliğiyle rakibini ezerdi, yıldırırdı, bezdirirdi senin ekibin. Şimdi 75’e bile nefesi zor yetiyor ve olabildiğince güçsüz. Yani Koch görüntüsü değil, kof görüntüsü var ortada.
Mesela Mehmet Topuz’un senin elinde, Kayserispor’daki performansını en az ikiye katlaması gerekirdi. Ancak adam vasat, kırılgan bir uyurgezere döndü. Zırhlı silahtı, giderek silikleşti, etkisizleşti ve hurdalaşmaya doğru gidiyor.
Birkaç iyi adam hariç, ne doğru koşu yapabiliyor bu takım, ne doğru mücadele edebiliyor. Gereksiz yere çok daha fazla yoruluyor. O halde ya sen de hiçbir şey anlamamışsın Herr Daum, ya da daha vahimi sen de anlatamıyorsun. Bir yerlerde bir şeyler yanlış, bir yerlerde bir şeyler eksik. Görünen tek şey var o da; bu gidiş gidiş değil.
Aykut Kocaman ile medya üzerinden savaşmayı bırak ve takımla ilgilen Herr Daum. Kondisyonla, disiplinle, iş ciddiyetiyle ilgilen. Muhtaç olduğun tespitler, Alex’in tespitlerinde ve açıklamalarında saklı. Takımla ilgili en çarpıcı gerçekleri ‘yılan’ bir dille sinsice değil, ‘yalın’ bir dille açıktan söylüyor adam. Kaptanına kulak ver.
Bir an önce titreyip kendine dönme vaktidir Herr Daum. Kulübe çeki düzen verme hevesini bir kenara bırak da, önce kendine sonra da futbolcularına çeki düzen vermeye çalış. Başkan Yıldırım’ın “3 yıl üst üste şampiyonluk” sözünü sürekli hatırla, hatta pankart yapıp Samandıra’ya astır. Sözün özü; işine odaklan!