Arama

Popüler aramalar

Süper başlangıç

Haberin Devamı

Tribünsüz maçı oynamak bir dert, yorumlamak bir başka dert. Keşke yorumlamama lüksümüz olabilseydi. Aslına bakarsanız tesadüf falan değil, hazırlanmış ve tasarlanmış bir başlangıçtı bu. Anonsçu rezilliği ve taraftar vandalizminin işbirliyle... Şu takım ne zaman belirsizliklerle boğuşmaktan kurtulup, bir sezona da eksiksiz, sorunsuz, sancısız, kasvetsiz ve tastamam girecek bilmem.

Nerede ve hangi rakiple oynarsan oyna fark etmez, ilk maçlar hep sıkıntılıdır. Hele atmosfersiz, aşırı sıcak ve nem altındayken. O yüzden bu maç ölçü değil.

Fenerbahçe’nin oyunu hızlı ve yerden oynama, ayağa pas yapma, ısrarla kanatları kullanma isteği çok iyi. Ancak mücadele gücü, hamle ve ribaunt toplara sahip olma becerisini daha üst boyuta taşınmalı. Daha ısırgan oynamalı.
Ayrılığı sorgulayan Semih, golleri ve asistiyle “Sevda Niang’a düşer usta, hasret Gyan’a” dizelerini döktürüyor. Alex futbolculuğunu ve yeteneklerini sorgulayanların sol ayak başparmağı kadar futbol zekası olup olmadığını tartışmaya açıyor. Gökhan Gönül ‘Uçurtmayı Vurmasınlar’ dedirtip, tahtalara vurdurtuyor.

Girizgah iyi ama güzergah çok zorlu. Fenerbahçe bir kez daha kendi ayağına dolanmak, aynı travmaları yaşamak istemiyorsa, içeride dışarıda her maçını derbi ve hatta Avrupa finali ciddiyetiyle oynamalı. Yaptıklarını konuşmayı bırakıp, yapamadıklarını sorgulamalı. Çünkü şampiyonluk bu maçlarda alınır veya verilir. Son maçlarda değil.

Yazarın Diğer Yazıları
Tümü

‘’Bunun adı rezillik!‘’

16 Ağustos 2010, Pazartesi 04:30
YAZININ DEVAMI

‘’Bu karar sürpriz mi?‘’

16 Ağustos 2010, Pazartesi 04:30
YAZININ DEVAMI