MENÜ

Şimdi ne olacak?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fizik ve mental açıdan bakıldığında yıpratıcı, konsantrasyon ve motivasyon olarak da sinirleri ve sınırları zorlayıcı bir durum. Çünkü üç kulvarda da kalan maçların hepsi artık çok kritik. Hepsi olmak ya da olmamak maçları. Bir kulvardaki yol kazası, sakatlık ya da ya da kart cezası, domino etkisi yaratıp, diğer kulvarları da allak bullak edebilir.

Tam da bu nedenlerle kadrodaki oynayan-oynamayan bütün futbolcuların iyice silkelenip kendilerine gelmeleri şart. Bu saatten sonra sahada her şeyiyle kendini maça vermeyen, ölümüne mücadele etmeyen, sahada saklambaç oynayan, yalan markajlara veya deparlara sığınan, bir hafta var bir hafta yok futbolcular, Fenerbahçe için rakip oyunculardan çok daha tehlikelidir. Ödettikleri bedel de çok ağır ve telafisiz olur.

Aykut Kocaman ne yapar, ne düşünür, nasıl formüle eder, nasıl üstesinden gelir bilmem. Ancak bu üçlü sarmalın çok ciddi bir rotasyon istediği de bal gibi ortada. Mevcut durumda ligden ve UEFA’dan vazgeçmek anlamına gelebilecek bir riski üstlenmek anlamsız olur.
Çünkü lig, seneye Şampiyonlar Ligi vizesi demek, kulübü rahatlatacak çok ciddi gelir demek. Doğrudan katılamazsanız, alacağınız parayı da ezeli rakibinize hibe etme olasılığınız çok yüksek. Tıpkı son yıllarda hep olduğu gibi. UEFA Avrupa Ligi’nde de kupaya uzanmaya ve tarihi yeniden yazmaya 3 maç kalmışken onu da riske etmek çok büyük hata olur. Bu durumda ciddi rotasyonun yapılabileceği tek kulvar Ziraat Türkiye Kupası’dır. Risk alınabilecek ve bunun yarattığı olumsuzluğun tolere edilebileceği tek mecra da orasıdır. Zaten Fenerbahçe’nin geçen yıl kazanmasının ardından marka değeri tekrar dibe vurmuş, bunun dışında bir değeri olmadığı ve aslında kimsenin umurunda olmadığı da kabak gibi ortaya çıkmıştır. Artık sadece UEFA Avrupa Ligi’ne katılmanın en kestirme yoludur bu kupa, sadece o kadar.

Aykut Hoca’nın final dahil olmak üzere takımın en önemli silahlarını fizik ve mental açıdan diri tutabilmek için biraz dinlendirebileceği, olası sakatlıklardan ve yorgunluklardan saklayabileceği, yedek oyuncuları da hazır tutup motive edebileceği tek şans yine bu maçlardır. Kupa için asıl hedefleri riske atmaya değmez ama diğerleri için kupayı riske
atmaya değer.

YORUM YAZ