MENÜ

Pes!

Abone Ol Google News

Aynı tezgah yeniden hortladı, genetik şifreler yeniden harekete geçti. Farklı ağızlardan aynı kara propaganda, aynı senaryo, aynı replikler ortaya saçılıyor. Korku; Fenerbahçe’nin şampiyonluğa yürümesi... İşin özü ve çarpık mantığı; O olmasın da, kim olursa olsun...

Haberin Devamı

Önce Yıldırım Demirören ile başladı, kalemşörlerle sürdü, Adnan Polat da devam ettiriyor. Çünkü Fenerbahçe’nin Beşiktaş’ı yenmesi, tam bir kabus senaryosu olur. O yüzden hakemi etki altına almak, kimyasını bozmak lazım şimdiden... Medya da buna dünden teşne, durumdan vazife çıkarmayı bilir.

Yalan bile utanır da, bazıları hiç utanmıyor. Huylu huyundan vazgeçemiyor. Bu tabloda bir tek utanç sofrası eksik. Birini zaten boşverdim de, şöyle buyurmuş Bay Adnan; “Hakem hataları 5 haftadır hep Fenerbahçe’nin lehine...”

Aklınca karambol ortamı yaratıyor. Tesadüf mü? Asla! Çünkü bir gün önce, Fenerbahçe nefretinden gözleri dönmüş fularlı şeyhleri hedefi manşetten göstermiş. İzinden gidiyor. Omuz veriyor. Neresinden baksan, siyasetin son günlerdeki moda deyimiyle buram buram ‘Şark Kurnazlığı!’

Haberin Devamı

Kendi maçlarında bile Güiza’nın golü güme gitmiş, 3 oyuncuları 2’şer metre ofsayttayken hizadaki yardımcı hakem ‘devam’ demişken... 15 yılın ‘koruma ve kollanma’ alışkanlığı ortadan kalkınca, ezberler bozulunca, zavallı söylemlere sarılmak dışında çare de kalmıyor. Aklınca yumurtaları bir birine kırdırıp, aradan sıyrılacak.

Puan bonkörlerinin eseri!
Fenerbahçe maça işte bu suni olarak üretilmiş-türetilmiş ahval ve şerait içinde çıkacak. Morali Beşiktaş’a göre daha yüksek, becerisi ve yetenekleri onlardan daha fazla... Ancak futbol, mücadele ve organizasyon olarak birbirlerinden çok da farklı değiller.

Üstelik mutlak kazanmak zorunda olan Beşiktaş’ın bu baskıyla maça çıkması da Fenerbahçe’nin lehinde... Sarı-Lacivertliler mücadele ve yardımlaşmayı bir-iki perde yükseltirse, bu maçtan kayıpsız ayrılır.

Olası bir beraberlikte Fenerbahçe’nin şansı devam ederken, Beşiktaş’ın Devler Ligi’ne katılma hayali bile suya düşer. Prestijin yanında, kasaya girecek milyonlarca Euro da buhar olur!

Kim ne derse desin işi buraya getiren bizzat ve taammüden Fenerbahçeli futbolculardır.

Öyle vurdumduymazlıklarla, öyle saçma, öyle abuk puanlar dağıttılar ki; mesele geldi buraya kadar dayandı...

Puan saçma bonkörlüğüyle ligin daha ilk yarısında havlu atanları, hiçbir hesabı olmayanları piyangodan yarışa sokanlar yine Fenerbahçe’ydi.

Biraz mücadele edip, biraz kıpırdayıp, biraz ciddi olsalardı turu çoktan atmış, ittifakın ses tellerini imha etmişlerdi. Şimdi bakalım, bu düğümü yeniden düğüne çevirebilecekler mi?

YORUM YAZ