MENÜ

Kulübe yan gelip yatma yeri mi!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Aykut Hoca çok yerinde ve haklı bir hamleyle 3-4 adamlık rotasyon yaptı diye üç kulvarda da şampiyonluk iddiasında olan bir takım bu kadar hedefinden, kimliğinden uzaklaşır, bu derece saçmalar mı? Basit bir taç atışında bile peş peşe anlaşmazlık yaşar mı? Çare diye görünen adamlar bile dert ve sıkıntı üretim ünitesine dönüşür mü?

Bazı adamlar kulübün atacağı adımı beklemeden futbolla da, formayla da, kulüple de ilişiğini kesmiş. Fenerbahçe’de yedek kulübesini yan gelip yatma yerine çevirenlerin yanında, bir de bunu hiç olmadık zamanda ve zeminde sahada yapanlar türedi. Peşin peşin teslim olmuş, bunu kabul etmiş, sahada saklambaç oynayan adamlarla ne zafer kazanılır, ne de bir yere varılır. Maç performansları “paşa gönül” kriterlerine endeksli oyunculara sezon sonunda bedel ödetmezse, o bedeli çok daha ağır şekilde Fenerbahçe camiası öder. Bir takım en fazla yedek kulübesi kadar, hatta kadroya giremeyen oyuncuları kadar güçlü olabilir. Kuyt ve Sow oyuna girmese Fenerbahçe tanınmaz haldeydi. Peki iyi adamların, formanın hakkını verebilmek için kendilerini yırtanların hiç mi dinlenmeye, sakatlanmaya ve nefes almaya hakları olmayacak? Hani bu savrulmaları yorgunluğa bağlayan bilmişler var ya gerçekten komikler. Dikkat etseler en çok koşanların, en çok çabalayanların, en çok oynayan ve en çok didinen oyuncular olduğunu görecekler. Ayakta durmaya bile mecali olmayanların da doğru dürüst forma giymeyenler olduğunu...

“Ürik asit” zoruyla da olsa bu maç kazanıldı. Şimdi artık gözler bu yılın asıl hedefine çevrildi. İnşallah aynı, o tarihi maçta da tekerrür etmez.

YORUM YAZ