MENÜ

Yine olmadı

Abone Ol Google News

Son şampiyon CSKA Moskova deplasmanına, kötü günleri geride bırakma parolasıyla giden Fenerbahçe Beko, Rusya’da yine farklı mağlup oldu. Sarı- Lacivertliler, Euroleague’de 8. hafta sonunda 6. yenilgisini aldı.

Haberin Devamı

Euroleague’de 7 maçta 5 yenilgi alan Fenerbahçe Beko için fırsat maçıydı. Son şampiyona karşı deplasmanda alınacak bir galibiyet belki takımın mental olarak ayağa kalkmasını sağlayacaktı ama tam tersi oldu. Obradovic çıldırdı, takım yine çok dağınık bir görüntü çizdi.

Euroleague’in 18 takımı arasında en kötü ribaunt alan takımı olan Fenerbahçe, daha ilk çeyrekte rakibe birçok kez ikinci şans fırsatı tanıdı. Savunma ribauntları net alınmayınca, takım doğru dürüst ne hücuma çıkabiliyor ne de savunmada devamlılığı sağlayabiliyor.

Hep CSKA kaçtı, Fenerbahçe bir umut ‘yakalarım’ derdindeydi ama olmadı. Mike James’in de oyun kuruculuk yapacağı tuttu. Son periyot hariç bir tane zorlama atış kullanmadı, hep ama hep doğruları yaptı. Son çeyrekte de her attığı girince, fark büyüdükçe büyüdü.

Daraltmayı ve rotasyonu...

Haberin Devamı

James 6/8, kariyer maçlarından biri oynayan Strelnieks de 4/5 üçlük. Sorun onların bulduğu isabetten çok Fenerbahçe savunmasının rakibe verdiği boş alanlardı. Bu yıl bir türlü savunmada yerleşmeyi, alan daraltmayı ve rotasyonu yapamıyorlar. Son 5 yılda Fenerbahçe’nin rakibe bu kadar kolay şut fırsatı verdiğini hatırlamıyorum.

Sorun var ve olumlu yönde bir adım yok. Kanarya’nın önünde Barcelona ve Asvel deplasmanları var. Önlerinde zaman yok ama bu iki maç gelecek için fazlasıyla belirleyici olacak diye düşünüyorum.

YORUM YAZ